Handige app voor mensen met epilepsie

Een nieuwe app maakt het voor mensen met epilepsie mogelijk om via een smartphone of tablet hun epileptische aanvallen en medicijngebruik bij te houden. Ook is het mogelijk om op de hoogte gehouden worden wanneer medicijnen moeten worden ingenomen en kunnen dossiers en aanvalsoverzichten gedeeld worden met zorgverleners.

Functionaliteiten

De epilepsiemodule heeft verschillende functionaliteiten. Zo kunnen gebruikers altijd en overal bijhouden wanneer ze een aanval hadden, wat voor soort aanval dit was en hoe zwaar deze aanval was. Daarnaast is het mogelijk om aan te geven welke zaken daar vermoedelijk een rol bij speelden, zoals vermoeidheid of stress. Ook kan een gebruiker zijn of haar medicatieschema invoeren en een melding krijgen als de medicijnen ingenomen moeten worden. Van mogelijke bijwerkingen kan een melding worden gemaakt. Het totale dagboek met aanvalsoverzicht en alle details van de aanvallen kan de gebruiker eenvoudig printen of delen met een zorgverlener.

Verkrijgbaarheid

appDe epilepsiemodule is mogelijk gemaakt door het Epilepsiefonds en is ontwikkeld als onderdeel van de medicijnapp MedApp door PharmIT. MedApp is gratis verkrijgbaar in de App Store (iOS) en via Google Play (Android). In het najaar zal de module worden uitgebreid met onder andere een functie om omstanders te instrueren en bij een aanval familieleden te alarmeren.

Hans Peter van Rietschoten (1967) beschrijft in zijn boek Op weg naar het onbekende (ISBN: 9789402226454) open, eerlijk en met humor over zijn ervaring met epilepsie.

Lees ook het artikel Hoe ouder hoe groter de kans op epilepsie.

(Bron: ANP)

Geef een reactie