Griepprik effectiever in de ochtend

Op welk tijdstip u een griepprik krijgt kan wel eens veel belangrijker zijn dan u denkt. Uit Brits onderzoek blijkt dat de vaccinatie veel effectiever is als deze in de vroege ochtend wordt toegediend.

4 keer effectiever

Britse onderzoekers analyseren de gegevens van 276 gezonde 65-plussers, die tussen 2011 en 2013 de griepprik toegediend kregen. De ene groep krijgt de prik tussen 9.00 en 11.00 uur, de andere tussen 13.00 en 17.00 uur. Zij concluderen dat de vaccinatie 4 keer effectiever is als deze in de ochtend wordt gegeven. Bij de testgroep die de prik in de middag krijgt blijken de antistoffen in het bloed na een maand 4 keer lager te zijn.

Immuunsysteem

Hoofdonderzoeker Anna Philips denkt dat de resultaten van het onderzoek zullen bijdragen aan het effectiever toedienen van vaccinaties. “We weten dat er schommelingen zijn in de reacties van het immuunsysteem in de loop van de dag en we wilden onderzoeken of dit ook van invloed was bij het effect op antistoffen bij vaccinatie. Door te constateren dat vaccinaties in de ochtend een positief effect hebben, zal dat niet alleen helpen bij strategieën bij griepvaccinaties, maar zal dit mogelijk aanwijzingen geven om vaccinatiestrategieën in het algemeen te verbeteren.”

65-plusser

Doordat 65-plussers een zwakker immuunsysteem hebben worden er minder antistoffen aangemaakt om virussen te bestrijden. Zo effectief mogelijk het griepvaccin toedienen is dus van groot belang en verder onderzoek naar de redenen uit het onderzoek dus zeker gewenst.

Op MAX Medisch vindt u artikelen over griep en een griepepidemie van dokter Ted van Essen.

(Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Reacties (6)

  willie47 says:

  Wat een flauwe kul allemaal, net of een dode bacterie er zich iets van aantrekt wanneer hij onzinnig in een lichaam wordt gespoten. Vroeger had je kwik thermometers, die zijn nu verboden, maar je mag je wel met oa. Kwik laten inspuiten. Leve de maffia van de farmaceutische industrie.
  Mensen zorg er toch voor dat je je immuun systeem systeem goed op,orde hebt, dan heb je geen griepspuit nodig

   ineke18 says:

   Helemaal mee eens.

  margarita48 says:

  Ik heb (ivm met mijn werk) 1x een griepprik gehad. Wat mij betreft nooit van zijn leven meer. Ik ben 2 weken echt doodziek geweest. Dat was in 1997. Sinds die tijd heb ik nooit griep gehad. Hoewel ik nu 65plusser ben laat ik de griepprik aan me voorbijgaan.
  Ik ben het helemaal met Willie47 eens.

  ineke18 says:

  Ik vind dit wel zo flauwekul. In de ochtend werkt de griepspuit beter. Wij halen hem altijd al jaren in de ochtend, en Twee jaar geleden kreeg ik griep en dit keer kreeg ik na de griepspuit longontsteking. Dus ik bedoel maar,ze denken maar wat. De volgende zal ik in de middag gaan halen, kijken of die anders werkt.

  Willemien van der Weijden says:

  Ik heb nog nooit een griep prik gehaald en heb in 40 jaar géén griep gehad!! !

  Miewil says:

  Iemand met vergif inspuiten is lekker, leve de maffia van de pharmaceutische industrie. Mensen laat je niet bedotten, maar werk aan je immuun systeem. Veel vitaminen tot je nemen is het beste advies, niet uit het fruit, dat is allemaal bewerkt