ehbo'ers gezocht

Gezocht: EHBO’ers

De Nederlandse zomers staan de laatste jaren bol van de evenementen en festivals. Van foodfestivals tot dansfeesten, van de Zwarte Cross tot de Nijmeegse Vierdaagse. Bij al deze evenementen zijn EHBO’ers verplicht. En daar zit de pijn, want het Rode Kruis heeft een tekort aan EHBO’ers om al deze evenementen te bemannen. 

EHBO’ers verplicht

In de zomer van 2017 worden er door het Rode Kruis in totaal 9.000 vrijwilligers op ongeveer 1.800 evenementen in gezet. De verwachting is dat het aantal evenementen in 2018 toeneemt. De veiligheidseisen van deze evenement zijn streng en EHBO’ers zijn verplicht. Hoeveel EHBO’ers er op een evenement aanwezig moeten zijn is afhankelijk van het aantal bezoekers dat wordt verwacht.

Blaren en insectenbeten

De meest voorkomende problemen zijn blaren en insectenbeten. Dat is niet alleen bij de Vierdaagse. “Mensen lopen en dansen vaak op verkeerde schoenen, wat blaren veroorzaakt. Ook insectenbeten en problemen met alcohol komen vaak voor”, aldus Belinda van der Gaag woordvoerder van het Rode Kruis. “Voor de zomer van 2017 zijn er nog voldoende vrijwilligers, maar er moeten minimaal 1.000 vrijwilligers bijkomen om het komende jaar de evenementen van ehbo’ers te voorzien. ”

Evenementenhulpverlener

Het Rode Kruis gaat vanaf het najaar van 2017 actief campagne voeren om extra vrijwilligers te werven. Bent u nu al enthousiast? Meldt u dan aan evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis.

(Bron: NOS/Rode Kruis)

Geef een reactie