Feyenoord

Feyenoord landskampioen: feest in Rotterdam

De 3-1 winst op Heracles zorgt er op 14 mei 2017 voor dat Feyenoord zich voor het eerste sinds 18 jaar weer landskampioen van Nederland mag noemen. De winst ontketent een waar volksfeest in Rotterdam. Een fotoverslag.

Feyenoord
Feyenoord speelt de kampioenswedstrijd in een bomvolle Kuip, het thuisstadion van de club uit Rotterdam-Zuid. Het publiek is er klaar voor een zwaait massaal met kartonnen replica’s van de kampioensschaal. Niet onterecht, want al in de eerste speelminuut zet aanvoerder Dirk Kuijt de club op een 1-0 voorsprong. Tijdens de wedstrijd zal hij nog 2 keer scoren.

Feyenoord landskampioen
Niet lang nadat de wedstrijd is afgelopen, wordt de echte schaal uitgereikt aan de Feyenoord-selectie. Terwijl dit gebeurt, loopt het centrum van de stad vol met fans die de overwinning gezamenlijk vieren.

Feyenoord 2

Feyenoord 3

De Coolsingel is afgeladen en ook bij de Hofpleinfontein aan het Hofplein is het heel druk. De fans duiken er massaal in. Van bovenaf ziet dat er zo uit.

Hofdpleinfontein
En zo van dichtbij.

Huldiging Feyenoord
Rotterdam viert tot in de late uurtjes feest en rust niet lang. De eerste fans staan al vanaf 05.00 uur voor het stadhuis aan de Coolsingel, waar de club om 12:00 uur gehuldigd wordt.

Stadhuis Rotterdam
Er is in het gebied rondom de Coolsingel plek voor 140.000 mensen. Inmiddels heeft de Rotterdamse politie laten weten dat er geen fans meer bij kunnen. Zij roept op om de overwinning thuis of elders te vieren.
Lee Towers
Even voor 12:00 uur stapt zanger Lee Towers het bordes van het stadhuis op. Hij zingt onder andere het nummer You never walk alone, een liedje dat nauw met de club verbonden is.

huldiging Feyenoord
De eersten die de schaal laten zien aan het duizenden uitzinnige fans, zijn natuurlijk trainer en oud-international Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuijt.

Selectie Feyenoord gehuldigd
Daarna komen ook de andere Feyenoordspelers het bordes op om te poseren met hun prijs.

(Bron: ANP)

Geef een reactie