EK hockey van start

We zijn nog nauwelijks bekomen van de Europese titel van de Nederlandse voetbalvrouwen of het volgende toernooi staat voor de deur. Van 18 tot en met 27 augustus 2017 strijden 8 heren- en 8 damesteams om de felbegeerde Europese titel op het EK hockey. De wedstrijden worden gespeeld in het vernieuwde Wagener Stadion in Amstelveen. 

Speelschema

Bij de mannen zijn Oostenrijk, België, Engeland, Spanje, Duitsland, Ierland, Polen en Nederland gekwalificeerd. Bij de vrouwen gaat de strijd tussen België, Tsjechië, Engeland, Spanje, Duitsland, Ierland, Schotland en Nederland. De vrouwen mogen vrijdag 18 augustus als eerste aan de slag tegen Spanje. De heren beginnen een dag later aan het toernooi eveneens tegen Spanje.

Poules

HerenDames
Poule APoule BPoule APoule B
Nederland    DuitslandNederland    Engeland
BelgiëEngelandBelgiëDuitsland
SpanjeIerlandSpanjeIerland
OostenrijkPolenTsjechiëSchotland

Speelschema groepsfase dames

DatumDuel
Vrijdag 18 augustus 20.00 uurNederland-Spanje
Zondag 20 augustus 20.00 uurBelgië-Nederland
Dinsdag 22 augustus 20.00 uurNederland-Tsjechië

Speelschema groepsfase heren

DatumDuel
Zaterdag 19 augustus 20.00 uurNederland-Spanje
Maandag 21 augustus 20.00 uurBelgië-Nederland 
Woensdag 23 augustus 20.00 uurNederland-Oostenrijk

 

De halve finales dames staan gepland voor donderdag 24 augustus om 17.00 en 20.00 uur. Voor de heren op vrijdag 25 augustus ook om 17.00 en 20.00 uur. De finale van de dames is zaterdag 26 augustus om 20.00 uur en die van de heren op zondag 27 augustus om 16.00 uur.

Klaar voor

De Nederlandse hockey heren eindigen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 nog vierde. Daar willen ze liever niet meer aan herinnerd worden. Het vizier is nu gericht op het EK. Volgens bondscoach Max Caldas is de focus terug. “Het team was het plezier uit het oog verloren. De focus is terug. Natuurlijk zijn we professioneel met de sport bezig, maar er is hier en daar ook tijd voor een geintje.”

De hockey dames laten in een oefenduel tegen regerend Europees kampioen Engeland zien dat ze klaar zijn voor het EK. De dames winnen in een oefenwedstrijd met 5-0 van hun grootste concurrent tijdens het EK in Amsterdam.

Wedstrijden volgen

De wedstrijden zijn live te volgen op NOS.nl. Op NPO 3 begint de EK-uitzending dagelijks om 19.30 uur.  Als deskundigen schuiven oud-bondscoach Marc Lammers, voor de heren, en voormalig international Ellen Hoog aan, voor de dames, aan.

(Bron: NOS, hockey.nl)

Geef een reactie