Een succesvol sportief weekend met 2 Europese titels

Zijn het in augustus 2017 de voetbalvrouwen die de Europese titel in de wacht slepen, dit keer valt de beurt aan de hockeyvrouwen en hockeymannen. Want beiden weten met overtuigen de Europese titel binnen te halen. Het is sowieso een succesvol sportief weekend te noemen. Want de volleybaldames weten zich te kwalificeren voor het WK 2018

Hockeydames Europees kampioen

De Oranje dames zijn de eerste die de Europese titel in de wacht slepen. Zaterdag 26 augustus 2017 moeten de dames in de finale tegen België. Dankzij treffers van Carlien Dirkse van den Heuvel, Kelly Jonker en Ireen van den Assem wint Nederland de finale van België vrij eenvoudig met 3-0. In de halve finale ging het er minder makkelijk aan toen. Daar weten de dames tegenstander Engeland te verslaan met 1-0. Het doelpunt valt pas in het laatste kwart van de wedstrijd. Oranje is met deze titel voor de 9e keer Europees kampioen.

Hockeymannen prolongeren Europese titel

De hockeymannen zijn op zondag 27 augustus aan de beurt. Zij staan eveneens tegen België in de finale. De heren weten zich terug te vechten van een 2-0 achterstand naar een 4-2 overwinning. Het is een spannende wedstrijd, want in de groepsfase weten de Belgen Nederland met 5-0 te verslaan. Met de 3-1 winst op Engeland in de halve finale, bereikt de ploeg de finale. Met deze overwinning prolongeren de mannen de Europese titel, want zij zijn in 2015 ook de beste van Europa. De hockeymannen hebben 5 Europese titels op hun naam staan.

Volleybaldames gekwalificeerd voor EK 2018

En er is meer succes. De Nederlandse volleybalsters sluiten in Rotterdam dit weekend het kwalificatietoernooi voor het WK 2018 in Japen ongeslagen af. Op zondag 27 augustus spelen de dames de laatste wedstrijd van het toernooi tegen Bulgarije. Het is een formaliteit, want de dag ervoor hebben beide ploegen zich al gekwalificeerd voor het WK. De dames winnen overtuigd met 3-0.

Teleurstellende race voor Max Verstappen

Voor Max Verstappen loopt het weekend niet zoals gedacht. Na 8 rondes valt de Formule 1 coureur door technische problemen uit tijdens de Grand Prix van België. In 12 races is Verstappen 6 keer uitgevallen en haalt hij 1 keer een podiumplek.

(Bron: NOS)

Geef een reactie