Hou Ritme Tegen Corona

Doe mee aan Hou Ritme Tegen Corona en ontdek de verstopte fitnessapparaten in uw huis!

Onder de noemer Hou Ritme Tegen Corona hebben de afgelopen maand topwetenschappers, onder wie Erik Scherder, Leonard Hofstra, Eric van Gorp, Andrea Maier, het team van Dan Ariely in samenwerking met Omroep MAX, onderzoek gedaan naar ons welzijn in deze lastige coronatijden. Maar liefst 5000 van onze lezers en kijkers vulden de vragenlijst in. Eén van de uitkomsten: we vinden het in deze tijd moeilijk om te blijven bewegen.

Begrijpelijk, maar niet onoverkomelijk

En dat is begrijpelijk. Maar niet onoverkomelijk! Op basis van de resultaten heeft MAX samen met de wetenschappers van Hou Ritme Tegen Corona een video gemaakt met daarin een thuisprogramma, barstensvol beweeginspiratie. Het idee: meer bewegen tijdens onze alledaagse routines, zodat we ons fijner voelen in deze toch wel lastige tijd. Wist u bijvoorbeeld dat ons huis vol zit met verstopte fitnessapparaten?

Professor Erik Scherder legt het uit:

Zo werkt het:

Hou Ritme Tegen Corona

Aan de slag!

Heeft u zin om aan de slag te gaan? Er staan verschillende oefeningen voor u klaar. Maar let op: sommige oefeningen zijn makkelijk, andere moeilijk. Sommige oefeningen zullen zelfs te moeilijk zijn. Neem geen risico en doe alleen de oefeningen die u makkelijk kunt.

Klik hier om mee te doen aan de oefeningen van Hou Ritme Tegen Corona!

Geef een reactie