Maastunnel

Voor 1 dag op de fiets en te voet door de Maastunnel

De oudste tunnel van Nederland wordt gerenoveerd. De westelijke buis van de Rotterdamse Maastunnel is sinds juni 2017 onder handen genomen en wordt maandag 23 juli 2018 feestelijk in gebruik genomen. En niet zomaar, maar met een Maastunneltijdrit van 1,4 kilometer. 

Hedendaagse eisen

De renovatie van de tunnel is in juni 2017 van start gegaan. De tunnelbuis van noord naar zuid is als eerste aan de beurt. De renovatie is nodig aangezien de tunnel niet meer aan de hedendaagse eisen voldoet. De voorbereidingen kennen een lange aanloop. De gehele renovatie neemt in totaal 2 jaar in beslag en moet in 2019 gereed zijn.

Rijksmonument

De westelijke tunnelbuis is klaar. Bij de renovatie is zoveel mogelijk uitgegaan van de oorspronkelijke staat van de tunnel, de tunnel is namelijk een Rijksmonument. Er is bijvoorbeeld zandkleurig asfalt gestort, wat refereert aan de klinkers die er in lagen bij de opening in 1942.

Maastunneltijdrit

De gerenoveerde tunnelbuis wordt feestelijk geopend met een Maastunneltijdrit waar alle leeftijden aan mee mogen doen. De race is te volgen vanaf een speciaal ingericht terrein bij de Euromast. En wie niet van fietsen houdt kan de gerenoveerde buis te voet bezoeken. Dat kan na de tijdrit die van 16.00 – 18.00 uur wordt georganiseerd.

Het komende jaar is de tunnelbuis van zuid naar noord afgesloten.

(Bron: NPO Radio 1/Rotterdamsport)

Geef een antwoord