Marc Dutroux

Zit Marc Dutroux achter verdwijning Tanja Groen? Aangetroffen DNA onderzocht

Politie en justitie onderzoeken de mogelijke betrokkenheid van de Belgische seriemoordenaar Marc Dutroux bij de verdwijning van studente Tanja Groen in 1993 in Maastricht.

Onbekend vrouwelijk DNA gevonden

Bronnen in opsporingskringen in zowel Nederland als België hebben dit tegenover De Limburger bevestigd. Er is in België een rechtshulpverzoek ingediend. Waarin justitie vraagt het onbekende vrouwelijke DNA dat is gevonden in huizen en bestelauto’s van Dutroux te vergelijken met dat van de 18-jarige Tanja Groen. De resultaten worden ‘zo snel mogelijk’ verstuurd naar het Openbaar Ministerie in Limburg. Dat laat advocaat-generaal Jean-Baptiste Andries van het parket in Luik weten.

Werkwijze past bij Marc Dutroux

Het coldcaseteam van de politie Limburg heeft met diverse getuigen gesproken. Daarnaast wordt gekeken of feiten en omstandigheden rond de verdwijning van Tanja Groen met Marc Dutroux in verband kunnen worden gebracht. Zijn werkwijze waarbij hij meisjes met fiets en al in een bestelbusje heeft getrokken, kan passen bij de verdwijning van Tanja Groen. Zij is in de zomer van 1993 voor het laatst fietsend in Maastricht is gezien, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Ze is op dat moment onderweg naar haar kamer in Gronsveld, een dorpje ten zuiden van Maastricht.

Coldcaseteam

Voorzitter Lex de Jager van de Stichting Peter R. de Vries Foundation laat in een reactie weten dat de “eventuele rol van Dutroux de afgelopen jaren met regelmaat is onderzocht door het coldcaseteam van de politie”. “Het is de stichting niet bekend dat er actuele ontwikkelingen zijn waardoor onderzoek nu is geïntensiveerd”, aldus De Jager. De stichting zegt verder dat het “goed” is dat het coldcaseteam alle denksporen onderzoekt. De Vries heeft de stichting vlak voor zijn dood opgericht, om geld op te halen voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen.

(Bron: ANP. Foto: ANP)

Geef een reactie