Tanja Groen, Stichting De Gouden Tip

Breng Tanja Thuis: Tijd voor MAX Special

Tijd voor MAX komt dinsdag 13 juli 2021 met een speciale live-uitzending om geld op te halen voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen. Peter R. de Vries kondigde woensdag 23 juni de inzamelingsactie via www.stichtingdegoudentip.nl aan en inmiddels is er al meer dan een half miljoen euro opgehaald. Doel is om tenminste 1 miljoen euro in te zamelen. Tijdens de Breng Tanja Thuis: Tijd voor MAX special is een belteam bereikbaar op 0800-1336. De uitzending is te zien om 19.00 uur op NPO 1.

Ouders Tanja doen hun verhaal

In de uitzending, die Martine van Os en Sybrand Niessen presenteren, doen de ouders van Tanja eenmalig hun verhaal. De feiten komen nog een keer langs, Glennis Grace zingt een favoriet nummer van Tanja en er zijn diverse sprekers te horen, waaronder criminoloog Simon Vuyk die al meer dan 30 jaar samenwerkt met Peter R. de Vries.

Stichting De Gouden Tip

Simon Vuyk, bestuurslid Stichting De Gouden Tip, vaste eindredacteur en vriend van Peter:Een miljoen voor de actie Breng Tanja Thuis. Dat is de grote droom van Peter R. de Vries en als hij uit de nachtmerrie van de aanslag ontwaakt, wil ik dolgraag tegen hem kunnen zeggen: het is gelukt, Peter. We hebben het miljoen. Heel Nederland is achter ons gaan staan. We kunnen verder. Op weg naar De Gouden Tip. Op weg naar het moment dat we met elkaar Tanja thuis kunnen brengen bij haar radeloze ouders.”

Tanja Groen

Tanja Groen verdwijnt in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Rond 12 uur die nacht hebben een paar studenten haar – alleen – zien vertrekken bij Circumflex. Zij rijdt op de fiets in het donker in de richting van het Vrijthof. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van de jonge studente. Het is onduidelijk welke route Tanja precies heeft genomen, er zijn meerdere mogelijkheden.

Het initiatief Stichting De Gouden Tip is ook bedoeld voor andere zaken die verlegen zitten om een gouden tip.

Breng Tanja Thuis: Tijd voor MAX special is te zien op dinsdag 13 juli 2021 om 19.00 uur op NPO 1.

Geef een antwoord