Transportsector is dringend op zoek naar chauffeurs

De Nederlandse transportsector kampt met een tekort aan chauffeurs. Er zijn de komende jaren duizenden nieuwe mensen nodig om alles draaiende te houden binnen deze branche.

Duizenden nieuwe chauffeurs nodig

Het gaat goed met de Nederlandse economie en daarom zijn er steeds meer vrachtwagenchauffeurs nodig die goederen van A naar B kunnen brengen. Alleen, die chauffeurs zijn er niet. De transportopleidingen brengen te weinig nieuwe krachten voort, waardoor er grote tekorten zijn ontstaan. Daarnaast vergrijst de sector snel, wat betekent dat er steeds meer mensen met pensioen gaan. De branchebranchevereniging Transport en Logistiek Nederland en het Sectorinstituut Transport en Logistiek stellen dat er daarom op korte termijn 2000 nieuwe chauffeurs nodig zijn en dat er tegen 2019 nog zeker 3000 krachten bij moeten komen.

Zij-instromers gezocht

Omdat er zo weinig nieuwe aanwas is, is de hoop van de sector gevestigd op zij-instromers. Om hen te werven is er een zij-instromersproject gestart door Sectorinstituut Transport en Logistiek. Dit lijkt nu al zijn vruchten af te werpen, want in 2017 zijn er op deze manier al 1500 mensen aangetrokken. Het doel is om voor het einde van 2017 op 2000 nieuwe chauffeurs zijn.

(Bron: De Telegraaf, ANP, logistiek.nl)

Geef een reactie

Reactie

  1. Olanda says:

    Er is helemaal geen weinig aanwas van chauffeurs.
    Ze zijn gewoon vervangen door polen enz. Gewoon ontslagen.
    Dan vergaat je de animo wel.