Krol

Opvallendste tweets en posts van vrijdag 3 maart 2017

Hét campagneonderwerp vrijdag 3 maart 2017 is een waardig levenseinde. Alexander Pechtold is donderdagavond 2 maart 2017 in Nieuwsuur geconfronteerd met de wens van Martin Kock: hij is 57 jaar en wil niet meer leven. Kock hoopte dat de conceptwet Voltooid Leven uitkomst biedt, maar daarin staat dat je minimaal 75 jaar oud moet zijn om in aanmerking te komen voor de wet. En dat betekent dat Kock nog 18 jaar moet wachten.

Op Facebook schrijft Alexander Pechtold over het gesprek: ”Ik was er stil van. Letterlijk. En was er niet op voorbereid. Wat moet je als politicus zeggen tegen iemand die afscheid wil nemen van het leven? Ik wist het even niet..”

In Nieuwsuur antwoordt Pechtold ”dat hij hoopt dat in de toekomst onze beschaving zo ver gaat, dat als u dit bij volle bewustzijn, zonder dwang en als langdurige wens eist, dat we dat bespreekbaar maken. We hebben nu groot draagvlak voor dit initiatief. We moeten dat draagvlak niet laten ontwrichten en daarom pakken we het stapsgewijs aan.”

Vooral christelijke partijen reageren op deze uitspraak van Pechtold.

Maar Pechtold krijgt ook veel bijval op Twitter. De manier waarop hij reageerde op de doodswens van Martin Kock, kan op de complimenten van veel twitteraars rekenen.

Grappende Henk Krol

Hoewel zijn partij flink daalt in de peilingen, blijft Krol in een goed humeur. Wellicht omdat hij opeens steun uit onverwachtse hoek krijgt, bijvoorbeeld van Jan Jaap van der Wal in RTL Late Night. Krol vliegt nog steeds door het land, net zoals andere politici. Vandaag is Krol premier Rutte tegengekomen. Tijd voor een grapje daarover van Krol op Twitter. En een smiley.

 

Geef een reactie