Kater

Opvallendste tweets en posts van dinsdag 14 maart

De laatste uren zijn aangebroken om zwevende kiezers nog te overtuigen. En dat doet elke partij op zijn eigen manier. De Partij van de Arbeid, die heeft de laatste troef ingezet.

Ahmed Aboutaleb was bijna onzichtbaar in de hele campagne. Maar op de laatste dag voor de verkiezingen duikt de Rotterdamse burgemeester opeens toch op. Aboutaleb legt nog 1 keer uit waarom je op Lodewijk Asscher moet stemmen.

Door het land

Emile Roemer (SP) en Kees van der Staaij (SGP)  trekken nog door het land om de burgers te overtuigen.

Roemer

 

Stemmen

Veel politieke partijen benadrukken dat het belangrijk is dat iedereen in ieder geval naar de stembus gaat. De Partij voor de Dieren reageert met een passende tweet op Remco. Hij liet de partij weten dat hij waarschijnlijk thuisblijft op verkiezingsdag. Zou het plaatje Remco alsnog naar de stembus bewegen? Wij zijn benieuwd.

De terugblik

Ook opvallend: de campagne is nog niet helemaal voorbij, maar toch delen sommige partijen al een terugblik met een compilatiefilmpje. Ergens ook wel begrijpelijk: wie op de laatste dag nog kiezers moet winnen is wel erg laat.

Geef een reactie

Reactie

  Jannemann says:

  De landelijke politieke partijen

  Zo zichtbaar als het licht van de zon op de dag van de verkiezingen en zo onzichtbaar op andere dagen.

  Op deze dag kan het blijkbaar niet op. Mooie jassen in de kleur van de partij met het partij logo prominent aanwezig. Appels (d66), peperkoek (pvda) en veel “oud papier”. Wat een verspilling. Het voorkomen is helemaal schijnheilig. Vriendelijk glimlachen en de vrolijke pief uithangen. Wat een poppenkast. Waar zijn deze dames en heren als je ze nodig hebt?

  De lokale partijen zie je niet op de loer liggen bij het station om de laatste zieltjes te kapen als een goedkope autoverkoper. Zij zijn op andere dagen ook zichtbaar. Te vinden in de wijken om klachten te beluisteren en waar mogelijk aan te kaarten binnen de gemeente.

  Wijchen, de mooie plaats waar ik woon is zo’n plek waar de falende landelijke politiek nu staat te blauwbekken om zieltjes te winnen. De zelfde politiek (pvda) die 700.000 euro heeft weggegooid door op voorhand niet te luisteren naar zijn onderdanen. Liever eerst investeren in een onmogelijke afval voorziening en dan afblazen omdat het niet reëel is en niet gewenst.

  Vandaag ga ik voor lokaal. De mensen die staan voor hun plaats. Niet de landelijke heren en dames die vooral bezig zijn met hun carrière.

  Geniet van deze dag en stem met verstand.