Op de valreep aangifte doen

Tot en met zaterdag 30 april 2016 was het mogelijk om over 2015 aangifte van de inkomstenbelasting te doen. Ondanks dat er meer tijd was om aangifte te doen, hebben ongeveer 165.000 mensen dit pas vlak voor het vestrijken van de deadline gedaan. In totaal hebben bijna 9 miljoen mensen aangifte gedaan. In 2015 waren dat er 8,6 miljoen.

Vooraf ingevuld

Volgens de Belastingdienst doen mensen sneller aangifte, omdat het minder tijd kost door de vooraf ingevulde gegevens. “We gaan deze lijn ook zeker voortzetten en willen het nog verder uitbreiden met het vooraf invullen van nog meer gegevens die beschikbaar zijn”, aldus een woordvoerder van de Belastingdienst. Mensen hebben ook meer gebruikgemaakt van de app van de Belastingdienst. In 2015 waren dat er 200.000 en nu 350.000.

Digitale brievenbus

Stap voor stap wordt de overgang van papier naar digitaal gemaakt. Zo worden de berekeningen van uw toeslagen vanaf december 2016 alleen nog digitaal verstuurd. Vanaf 2017 krijgt u de berichten over uw inkomstenbelasting alleen digitaal. Deze worden verstuurd naar uw persoonlijke Berichtenbox op Mijn Overheid. Vijf miljoen Nederlanders hebben inmiddels hun digitale berichtenbox geactiveerd. De vijfmiljoenste tikte vrijdag aan, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er kwamen ook dit jaar nog aangiften binnen via de post. Dat blijft de komende jaren ook nog mogelijk.

(Bron: ANP)

Geef een reactie