Het gaat goed met de bouw

Bouwbedrijven hebben in het eerste kwartaal van 2016 meer omzet geboekt dan in dezelfde periode in 2015. De omzet van de bouw groeit al anderhalf jaar achtereen.  Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Kleine bedrijven

De grootse groei is er bij de kleine bedrijven met minder dan 10 werknemers. Zij hebben in de eerste 3 maanden van 2016 in verhouding de grootste omzetstijging geboekt. Bij middelgrote (tot 100 werknemer) en grote bedrijven is de omzetgroei kleiner. Ondanks de toename gingen er ongeveer 1.000 banen verloren in de bouwsector.

Opleving woningmarkt

Bedrijven in de woning- en kantorenmarkt zijn de best presterende sector. Deze bedrijven profiteren volgens het CBS van een opleving op de woningmarkt. Sinds het laatste kwartaal van 2014 is de omzet onafgebroken aan het stijgen. Afwerkingsbedrijven, zoals schilders, behaalde het beste omzetresultaat.

Positief

Ondernemers in de bouw zijn over het algemeen positief over de groeikansen voor het tweede kwartaal van 2016. De ondernemers verwachten meer personeel aan te kunnen trekken en zien ruimte voor tariefstijgingen.

(Bron: CBS)

Geef een reactie