geldautomaten

Herverdeling van geldautomaten ophanden

Het netwerk van geldautomaten in Nederland gaat vanaf 2018 flink op de schop. Er worden op bepaalde plekken automaten weggehaald, maar er komen ook weer nieuwe bij. Ook worden er algemene machines geplaatst waarop iedereen kan checken wat het saldo is, ongeacht de bank waar hij of zij bij is aangesloten.

Drastische veranderingen

De initiatiefnemers voor de herschikking zijn ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldservice Nederland. Zij tekenen een overeenkomst waarin staat dat zij samen het netwerk drastisch gaan veranderen. De reden voor de herverdeling is tweeledig. Aan de ene kant heeft het te maken met het feit dat er steeds minder geld opnemen, maar ook veiligheid speelt een rol nu plofkraken geen zeldzaam fenomeen meer zijn. Neem bijvoorbeeld machines die ingemetseld zitten in appartementencomplexen. Een eventuele plofkraak heeft dan verstrekkende gevolgen voor de bewoners.

Zo wordt er herverdeeld

Het is overigens niet zo dat er lukraak apparaten worden weggehaald. Er wordt gekeken naar waar de geldautomaten hard nodig zijn en waar er juist overlap is van verschillende apparaten op een klein oppervlakte. Ook wordt er gekeken naar welke gebieden meer pinautomaten kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan dunbevolkte gebieden waar mensen nu nog een langere afstand af moeten leggen om er een te bereiken. Alle geldautomaten die er nieuw bijkomen worden merkloos, waardoor iedereen er het saldo kan bekijken.

In het derde kwartaal van 2018 wordt er gestart met het ombouwproject en tegen 2020 moet het geheel voltooid zijn. Geschat wordt dat circa een kwart van de huidige automaten zal verdwijnen.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    Hanneman says:

    Natuurlijk is er ruimte voor herverdeling van de pinautomaten, heel wat anders dan het herverdelen van luchtruim. Het eerste levert weer zoveel miljoen op voor de banken en geldbedrijven, het tweede verlies. Verlies van winsten voor bedrijven welteverstaan. En dat kan natuurlijk niet. Vandaar dat noord-nederland zich kan opmaken voor de aanstaande vliegterreur. gelooft u maar niet dat er een herverdeling van het luchtruim komt ten behoeve van mens en milieu. Maar bij pinautomaten ligt dat geheel anders. Het zal net zo gaan als met de brievenbussen. Het moest maar eens afgelopen zijn met het versturen van een keurig handgeschreven brief of welgemeende beterschapskaart. Men kan immers mailen en bellen. Zo moet dat strakjes ook met betalingsverkeer. Nog eventjes en dan kunt u afrekenen met een knipoog. Knip, oud nederlands voor portemonnaie, oog, mooi woord voor de scanapparatuur……… Oh ja, het wordt hierdoor allemaal beter.