De blauwe envelop moet blijven!

De Belastingdienst gaat volledig digitaal. Stapsgewijs wordt de papieren communicatie met de belastingbetaler verwezen naar de geschiedenisboeken. Wie geen internet heeft, is straks voor belastingzaken volledig aangewezen op hulp van anderen. Daardoor verliezen mensen hun privacy en hun zelfredzaamheid. Alleen wie geen hulp kan vinden, kan op verzoek nog papieren post ontvangen. Hoe lang nog, is niet bekend.

De overheid voor alle burgers

MAX Ombudsman vindt dat de overheid er moet zijn én blijven voor alle burgers. Niet alleen voor degenen die mee willen of kunnen in de digitaliseringsdrift. MAX Ombudsman vindt dat de burger zelf moet kunnen kiezen op welke wijze hij of zij met de overheid communiceert: digitaal of op papier.

Bent u het hiermee eens? Teken de petitie door onderstaand formulier in te vullen en op verzenden te drukken!

Wilt u de petitie liever uitprinten en per post versturen? Dan kan! Print Ja, ik teken de petitie (pdf) en stuur deze in een voldoende gefrankeerde envelop aan MAX Ombudsman (Postbus 518, 1200 AM Hilversum o.v.v. De blauwe envelop moet blijven)

Ja, ik teken de petitie

  • Ik eis het recht om zelf te kunnen bepalen hoe ik communiceer met de overheid. Daarom wil ik de onvoorwaardelijke mogelijkheid hebben om alle communicatie tussen de Belastingdienst en mij op papier te laten verlopen.
  • Door het invullen van dit formulier worden persoonsgegevens van u verzameld. Meer informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u vinden in onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.