Piet Paulusma-MAX-900-500

Weerman Piet Paulusma overleden

In het ziekenhuis van Leeuwarden is vanmiddag weerman Piet Paulusma (65 jaar) overleden. Dat laat Omroep MAX weten namens de familie. Piet leed al geruime tijd aan kanker, waar hij geen ruchtbaarheid aan wilde geven. De laatste paar dagen ging hij hard achteruit.

Jan Slagter, directeur Omroep MAX: “Het is ongelooflijk hoe dapper Piet zijn ziekte heeft ondergaan. Zolang het nog ging, wilde hij door met werken. Donderdag jl. presenteerde hij voor het laatst op tv, vrijdag was hij nog te horen op de radio. Het is vreselijk verdrietig dat we hem nooit meer zijn kenmerkende uitsmijter “oant moarn” horen zeggen.”

Carrière Piet Paulusma

Piet Paulusma begon zijn carrière als weerman in 1985 bij Omrop Fyslân. Sinds september 1996 bracht hij voor SBS6 dagelijks Piets Weer vanaf een wisselende locatie in het land. Op 1 januari 2020 was Piets Weerbericht voor het eerst te zien bij Tijd voor MAX en 2 keer per dag te horen op NPO Radio 5. In januari dit jaar is Piet Paulusma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor Friesland en talloze organisaties. Hij werd 3 keer uitgeroepen tot populairste weerman van het jaar.

Omroep MAX zendt dinsdag 22 maart 2022 in Tijd voor MAX een eerbetoon uit aan Piet Paulusma met als titel Oant Moarn. In de MAX-NPO Radio 5 programma’s Goeiedag Haandrikman! en Lunch Lekker met Daniel Dekker worden op 21 maart 2022 platen voor Piet Paulusma gedraaid. In Goeiedag Haandrikman! wordt ook teruggeblikt op de speciale camping-uitzendingen die dj Bert Haandrikman in de zomer van 2021 maakte met Piet Paulusma.

Geef een reactie

Reacties (8)

  LouiseB says:

  Hier schrik ik van. Luisterde iedere dag graag naar hem. Ik wens familie en vrienden heel veel sterkte toe!

  HansK65 says:

  Gecondoleerd allemaal.
  Wat een bikkel was dit.
  Gewoon door presenteren tot het einde.
  Piet rust in vrede.

   Aliceroodnat@casema.nl says:

   Wat een moedige man om tot het laatst door te gaan.
   Condoleances voor de familie.

  Samigo2022 says:

  Hallo,

  Ik lees dit net : In de MAX-NPO Radio 5 programma’s Goeiedag Haandrikman! en Lunch Lekker met Daniel Dekker worden op 21 maart 2021 platen voor Piet Paulusma gedraaid. Ik neem aan dat dit een foutje is en 2022 moet zijn.

   MAX Vandaag says:

   Beste Samigo2022,

   Bedankt voor de reactie. Dit was uiteraard een tikfoutje. We hebben dit inmiddels aangepast.

   Met vriendelijke groeten,
   Redactie MAX Vandaag

  Ernst Sittig says:

  Dat is schrikken! Ik was al lang van plan contact op te nemen met Piet “for old times’ sake”. Dat gaat er nu niet meer van komen.
  Alle achterblijvers, zowel familie als collega’s, mijn welgemeende condoleances en wensen voor veel kracht!
  Ik herinner me Piet als een heel prettige collega. We hebben samen een project gedaan bij de Gemeente Leeuwarden, Piet vanuit het telefoondistrict Leeuwarden, ik vanuit het hoofdkantoor. Ik herinner me dat we meestal na de lunch afspraken op Piet’s kantoor Westerstaete (?). Als ik dan van Heerenveen naar het Noorden reed, stemde ik ter hoogte van het nieuwe aquaduct af op Omrop Fryslân en hoorde dan Piet van huis uit zijn weerbericht in het Fries presenteren. En even later kwamen we ongeveer tegelijk aan in de parkeerkelder. Het moet heel stressig geweest zijn voor hem, maar hij was bevlogen van meteorologie.
  Hij ruste in vrede!

  marvin944 says:

  Als plaatsgenoot en mede-ondernemer heb ik menigmaal voor Piet mogen werken en dat was altijd een plezierige samenwerking. Onder andere maakte ik voor hem de software die hij via een tablet (‘iPiet’) gebruikte om bij Max de weerbeelden te tonen. Je merkte aan alles dat Piet het laatste jaar op dubbel tempo leefde, hij kocht bijvoorbeeld vorige maand nog een flipperkast bij mij voor de kroeg in z’n kelder en het uitzoeken (inclusief in- en uit de auto stappen) daarvan duurde exact 24 seconden. Jemig wat ga ik die man en zijn positiviteit missen… Rust zacht ouwe seun!

  Ingrid Wilming says:

  Zojuist gekeken naar de speciale herdenkingsaflevering over Piet Paulusma. Wat prachtig en liefdevol. Complimenten.