Piet Paulusma-MAX-900-500

Afscheid nemen van weerman Piet Paulusma

Iedereen die dat wil kan vrijdag 25 maart 2022 in Harlingen afscheid nemen van Piet Paulusma. De afscheidsbijeenkomst vindt plaats van 12.00 uur tot 17.00 uur in het Entrepotgebouw. Het Entrepotgebouw is een tot evenementenlocatie gerestaureerd pakhuis aan de Willemshaven in de Friese kustplaats.

Kleurrijke bloemen zeer gewenst

De familie van Paulusma heeft laten weten dat het “zeer gewenst” is als het publiek kleurrijke bloemen meebrengt. De uitvaart van Paulusma vindt zaterdag in besloten kring plaats.

Onverwachts

Het overlijden van de weerman kwam voor het grote publiek onverwachts. Dat hij ziek was had Piet Paulusma niet bekend gemaakt. De donderdag voor zijn dood presenteerde hij voor MAX nog zijn laatste weerbericht op televisie. Vrijdag was hij nog te horen op de radio. Bij MAX zijn sinds zijn overlijden veel blijken van medeleven binnengekomen, heeft Jan Slagter laten weten. “We zijn sinds zondagmiddag overspoeld met blijken van medeleven van kijkers die zoveel lieve en lovende woorden delen”, vertelt hij. “De waardering voor zijn werk en zijn leven zijn hartverwarmend.”

Paulusma verzorgde sinds januari 2020 dagelijks items in Tijd voor MAX. Ook was hij 2 keer per dag te horen op NPO Radio 5. Daarvoor werkte Paulusma 23 jaar bij SBS waar hij Piets Weer maakte.

Op memori.nl, een website waar iedereen die dat wil een digitaal kaarsje kan branden, een foto kan plaatsen of een herinnering kan delen, zijn deze week ook duizenden berichten voor Paulusma achtergelaten.

(Bron en foto: ANP)

Geef een antwoord