Jan Slagter over vluchtelingen uit OekraÏne

Tijd voor MAX en MAX Maakt Mogelijk slaan handen ineen voor Oekraïense vluchtelingen

Tijd voor MAX staat donderdag 17 maart 2022 volledig in het teken van noodhulp aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Stichting MAX Maakt Mogelijk zet zich hiervoor in, maar dat kan niet zonder extra hulp. Jan Slagter en Sara van Oordt-Jonckheere schuiven aan om te praten over dit belangrijke doel.

Help de mensen die moeten schuilen en vluchten voor de oorlog in Oekraïne en steun MAX Maakt Mogelijk! Bel 0800 – 1315 of doneer direct

Vluchtelingen uit Oekraïne naar Moldavië

Door de oorlog vlucht de Oekraïense bevolking naar buurlanden, dus ook naar Moldavië. Echter, door een gebrek aan geld, wordt het bieden van hulp door de Moldaviërs bijna onmogelijk. Stichting MAX Maakt Mogelijk  biedt ter plekke ondersteuning, maar kan dit niet zonder extra bijdragen.

Verslag vanuit Moldavië

Jan Slagter is afgereisd naar Moldavië om te laten zien waarom hulp zo dringend nodig is. Tijdens de speciale uitzending van Tijd voor MAX schuift hij aan om hierover te vertellen. Verder schuift Sara van Oordt-Jonckheere aan. Met haar stichting helpt zij Joodse ouderen in Oekraïne.

Orkest voor de Vrede

In 5 benefietconcerten eind maart spelen Oekraïense en Russische musici samen in  het Orkest voor de Vrede. De opbrengst komt geheel ten goede aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Het initiatief voor de benefietconcerten komt van dirigent Jeroen Weierink. Hij benaderde MAX-directeur Jan Slagter hierover en die zegde alle steun toe aan dit plan. Kijk hier voor data en kaarten.  Jeroen Weierink en Katja Dirven zijn te gast in de speciale uitzending.

Help de mensen die moeten schuilen en vluchten voor de oorlog in Oekraïne en steun MAX Maakt Mogelijk! Bel 0800 – 1315 of doneer direct

Tijd voor MAX in het teken van noodhulp aan de vluchtelingen in Oekraïne is te zien op donderdag 17 maart 2022 om 17.10 uur op NPO 1.

Geef een reactie