Duur 02:16
Gepubliceerd op 16 februari 2016

Zilverlijn belt eenzame ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds introduceert woensdag 17 februari de Zilverlijn. Een nieuw initiatief waarbij vrijwilligers eenzame ouderen wekelijks bellen voor een gezellig praatje of een goed gesprek.

Eenzaamheid doorbreken

Het doel van de Zilverlijn is de stilte en eenzaamheid doorbreken waar ruim 200.000 ouderen in ons land mee kampen. Zij zijn extreem eenzaam en hebben nauwelijks sociaal contact. De Zilverlijn is een belangrijke dienst voor het Nationaal Ouderenfonds en zal dit jaar fors uitgebreid worden.

Taboe doorbreken

Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds: “Het bestrijden van eenzaamheid is het belangrijkste waar we voor staan. Het hebben van weinig sociale contacten is slecht voor de gezondheid en heeft grote invloed op de kwaliteit van leven.” Ook geeft Gielbert aan dat praten over eenzaamheid onder ouderen belangrijk is zodat het taboe afneemt.

Proef

Vorig jaar zijn 250 ouderen wekelijks gebeld als proef. Dit jaar wil het fonds dat aantal uitbreiden naar 1500 ouderen per week. Het fonds zoekt daarom nog eenzame ouderen die gebeld willen worden en vrijwilligers die zelf willen bellen. Als u graag wekelijks een praatje wilt aangaan via de Zilverlijn kunt u zich aanmelden via 0900-6080100 (lokaal tarief). Vrijwilligers kunnen zich bij het Nationaal Ouderenfonds aanmelden via de website.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer