Duur 02:56
Gepubliceerd op 11 december 2015

Kerstkaarten zijn mateloos populair

PostNL draait in december overuren, in de feestmaand wordt er flink wat post verstuurd. Logisch ook, want wat is er nou leuker dan het krijgen van een kerstkaartje?

Hallo Nederland vroeg zich af of men nog wel kerstkaarten verstuurt en hoeveel dat er dan zijn. Uit onderzoek van het MAX Opinie Panel blijkt dat ruim 8 op de 10 ouderen dit jaar van plan zijn om een kerstkaart te sturen. In 60% van de gevallen doen ze dat vooral om te laten weten dat ze aan iemand denken.

Voor wat hoort wat

Ook de aantallen liegen er niet om, 40% van de respondenten verstuurt dit jaar 30 of meer kerstkaarten. Bijna al die kaarten (88%) zijn handgeschreven. Maar voor wat, hoort wat… zo blijkt. 95% van de mensen die zelf kerstkaarten versturen, verwachten zelf ook kerstkaarten te ontvangen.

Kerstactie PostNL en Ouderenfonds

Niet iedereen ontvangt echter kerstkaarten. Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL organiseren samen een kerstactie om eenzame ouderen wat extra aandacht te geven. Ze willen mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of die alleen zijn met de feestdagen graag verrassen met een kerstkaart. Wilt u ook een gratis online kerstkaart sturen? Dat kan via de website van PostNL.

Geef een antwoord

Reactie

    herko says:

    Stuur alleen naar mijn moeder en twee vrienden. Van mijn familie/schoonfamilie komt nooit iets en na jaren kaarten hebben gestuurd zijn we, op 1(schoon)zus na, gestopt.
    Dat noemen ze prettige feestdagen. Blij in Spanje te zijn!

Bekijk ook

Meer