raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn vriend wil mijn interieur veranderen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Thea’s vriend  is kortgeleden bij haar ingetrokken. Tot nu toe ging alles goed, maar nu begint hij over haar interieur…

” Mijn vriend en ik hebben het heel erg leuk samen. We houden van dezelfde dingen en doen geregeld leuk dingen samen. Helaas is er thuis af en toe was spanning. Hij vindt mijn interieur helemaal niets en wil het compleet anders. Hij is voordat hij hier kwam wonen al heel vaak bij mij geweest, maar toen heeft hij zich er nooit zo nadrukkelijk over uitgelaten. Ik vind het niet zo prettig dat hij zo afgeeft op wat er in het huis staat. Hij woont hier immers voor mij, niet voor de meubels. Hoe zorg ik ervoor dat hij wat minder extreem wordt in zijn opvattingen over de inrichting van het huis?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nel van Rootzelaar says:

    Dat uw vriend niet eerder heeft gereageerd is begrijpelijk, hij woonde er niet. Smaken verschillen nu eenmaal, daar hoeft u niet boos over te worden. Met de stelling van “hij woont hier voor mij” vind ik op zijn minst wat vreemd overkomen. Mag hij daarom niets meer zeggen?
    De meest voor de hand liggende oplossing lijkt mij om samen naar de inrichting te kijken en aan te passen aan wat u beiden mooi vindt. Daar passen vast nog wel elementen uit uw en zijn huidige inboedel in. Koop daarnaast spullen die u samen mooi vindt en vul dit aan met de bovengenoemde elementen. Probleem opgelost voor zover het al een probleem was. Je kan ze ook zelf maken.