prinses christina

Prinses Christina overleden

Prinses Christina is vrijdagochtend 16 augustus 2019 op Paleis Noordeinde in Den Haag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Christina leed al enige jaren aan botkanker.

Afscheid in besloten kring

Het stoffelijk overschot van de prinses wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er is door de familie een condoleanceregister geopend.

Jongste zus van prinses Beatrix

Maria Christina Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren. Zij was de vierde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, de jongste zus van prinses Beatrix. Prinses Christina trouwde in 1975 met Jorge Guillermo, met wie zij 3 kinderen kreeg: Bernardo, Nicolás en Juliana. Sinds haar huwelijk, dat in 1996 door echtscheiding werd ontbonden, kwam prinses Christina niet meer in aanmerking voor troonopvolging. Zij woonde onder meer in New York en in Italië.

De NPO besteedt vrijdag 16 augustus aandacht aan het overlijden van prinses Christina. Op NPO 1 volgt na het NOS Journaal van 20.00 uur een portret van de vierde dochter van Juliana en Bernhard, laat een woordvoerder van de NPO weten. De journaals duren ook wat langer, omdat ze aandacht besteden aan het overlijden van Christina

(Bron: ANP, Rijksoverheid, foto RVD) 

Geef een antwoord