Noodhulp Turkije en Syrië

MAX Maakt Mogelijk: noodhulp voor Turkije & Syrië

In de nacht van zondag 5 op maandag 6 februari 2023 zijn Turkije en Syrië opgeschrikt door een zware aardbeving. Er zijn duizenden doden en gewonden gevallen en de teller loopt op. Slachtoffers moeten onder erbarmelijke omstandigheden overleven; het is koud en ze hebben amper kleren om zich warm te houden. MAX Maakt Mogelijk komt in actie en support het hulpteam van Project HOPE die ter plaatse noodhulp biedt. 

Schrijnende omstandigheden

De ravage is enorm. Gebouwen zijn ingestort en door instortingsgevaar wordt het zoeken naar overlevenden bemoeilijkt. Overlevenden zijn de wanhoop nabij in de hoop dat hun geliefden nog gevonden worden onder de puinhopen. De situatie van de overlevenden is schrijnend. Ze zijn dakloos en het is erg koud. Noodhulp is dringend nodig!

Medische noodhulp ter plaatse

Het bieden van medische noodhulp ter plaatse voor de getroffen bevolking heeft de hoogste prioriteit. De lokale infrastructuur is zwaar beschadigd waardoor de medische zorg moeizaam op gang komt. Daarnaast is een van de grootste ziekenhuizen in het rampgebied ingestort. Patiënten en verplegend personeel liggen onder het puin.

MAX Maak Mogelijk en Project Hope

Om de medische noodhulp op gang te krijgen gaat het hulpteam van Project HOPE noodpakketten en medicijnen leveren. Ter plaatse verzorgen zij daar ook de coördinatie daarvan. Het hulpteam van Project HOPE kan met de support van MAX Maakt Mogelijk direct reageren op de acute medische behoeften.

Uw steun is hard nodig!

Het aantal slachtoffers in Turkije en Syrië zal de aankomende dagen blijven stijgen en noodhulp blijft nog lang nodig zijn. Help MAX Maakt Mogelijk mee om deze hulpverlening zo lang mogelijk voort te zetten en medische hulp te bieden.  Doneer nu en help mee!

(Foto: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    hafeelabdullah201 says:

    Het is verschrikkelijk hoe mensen het verdragen.