Wens gaat in vervulling

Het leven van een ziek kind mag niet gaan over ziek-zijn alleen

Elke dag horen 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Een boodschap met een enorme impact, die het gezinsleven in één klap verandert. Make-A-Wish Nederland wil deze kinderen een positieve ervaring geven tijdens deze nare periode. Want het vervullen van de wens en die ervaring geeft hen de kracht en het vertrouwen voor de toekomst. 

Make-A-Wish Nederland zet alles op alles om ieder kind met een ernstige ziekte een onvergetelijke ervaring te geven. Helpt u mee? Bel 0800-1315 (gratis) of doneer online

Verdriet, pijn en negatieve ervaringen

Zodra een kind een diagnose krijgt, ontstaat er een situatie waarbij het leven van een kind, en het gezin, volledig in het teken staat van ziek-zijn en behandelingen. Dat wereldje wordt steeds kleiner en vult zich vaak met pijn, verdriet en negatieve ervaringen rond het ziek-zijn en de behandeltrajecten.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Kracht en vertrouwen

Maar het leven van een ernstig ziek kind mag niet alleen gaan over ziek-zijn. Het geven van kracht helpt kinderen met hun ziekte om te gaan. Onderzoek toont tevens aan dat het realiseren van een allerliefste wens, jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en vertrouwen geeft, en blijvend impact heeft. De ervaring helpt ze zich te wapenen tegen hun ziekte. En dat blijkt niet alleen uit onderzoek, ook de verhalen van ouders van kinderen wiens wens in vervulling is gegaan ervaren dit.

Wens in vervulling laten gaan

Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wens van ernstig, soms zelfs levensbedreigend, zieke kinderen tussen de 3 en 18 jaar. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen, veelal vrijwilligers, maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maakt Make-A-Wish herinneringen die een leven lang mee gaan.

Make-A-Wish in Tijd voor MAX

De uitzending van Tijd voor MAX staat op donderdag 21 januari 2020 in het teken van Make-A-Wish. U hoort onder andere het verhaal van Sofie die als 5-jarige te horen krijgt dat zij een hersentumor heeft en hoe haar wens in vervulling ging. En het verhaal van de 3-jarige Masse die door een immuunziekte een zware tijd achter de rug heeft. Hij heeft een grote passie voor muziek. Ook Lisanne is te gast. In 2015 gaat haar wens in vervulling en ze krijgt een masterclass van Pia Douwes. In Tijd voor MAX treedt zij op met een zelfgeschreven nummer.

Ook te gast zijn Pia Douwes, ooit zelf onderdeel van een wensvervulling en inmiddels een bevlogen ambassadeur, Hanneke Verburg, algemeen directer van Make-A-Wish Nederland en Vera van de Rijt, vrijwilliger Make-A-Wish Nederland.

Door de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen te laten uitkomen, krijgen ze weer kracht en positiviteit om hun ziekte aan te kunnen. Make-A-Wish Nederland zet alles op alles om ieder kind met een ernstige ziekte een onvergetelijke ervaring te geven. Helpt u mee? Bel 0800-1315 (gratis) of doneer online

(Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Make-A-Wish Nederland)

Geef een antwoord