Heeft u al geknuffeld?

Iedereen kan soms wel eens een knuffel gebruiken. Om blijdschap, verdriet of liefde te delen. En donderdag 21 januari mag u zichzelf even lekker laten gaan! Het is namelijk Internationale Knuffeldag.

Oorsprong

Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld knuffelt men massaal op 21 januari. In 1986 riep de Amerikaan Kevin Zaborney deze datum uit tot Knuffeldag. De intentie van Zaborney om deze dag in het leven te roepen was om familie en vrienden regelmatiger met elkaar te laten knuffelen. Hij koos voor 21 december omdat het tussen de feestdagen van afgelopen december en Valentijnsdag valt en hij merkte dat mensen dan over het algemeen wat somberder zijn.

Knuffelsessies

Velen roepen dat knuffelen gelukkig maakt doordat het stofje oxytocine, ook wel knuffelhormoon genoemd, vrijkomt in de hersenen als u een ander lekker stevig tegen uzelf aandrukt. Uw bloeddruk daalt en stress vermindert. Er bestaan zelfs heuse knuffeltherapeuten die zogeheten ‘knuffelsessies’ aanbieden waar alles draait om aanraking, ontspanning en oprechte aandacht.

Wist u dat het wereldrecord knuffelen verbroken is op Schiphol vorig jaar? Er werd maar liefst 30 uur lang zonder onderbreking geknuffeld!

Geef een antwoord

Reacties (2)

 1. Dieuwertje Eva says:

  Nee niet geknuffeld

 2. peter61j says:

  moet je wel mensen in je omg hebben om te knuffelen
  het wordt vaak vergeten.
  dat er genoeg mensen zijn,
  die die knuffel nooit krijgen.
  en die al blij zijn met een simpele glimlach
  juist om dat ik ook een van die mensen ben.
  geef ik ze graag weg naar een ander.
  zo komt er altijd wel iets terug in de vorm van een compliment