SOS Kinderdorpen

Elk kind een familie

Tijd voor MAX vraagt dinsdag 9 april 2019 aandacht voor het werk van SOS Kinderdorpen, de kinderhulporganisatie die zich inzet voor kinderen die opgroeien zonder ouders of een veilig thuis. Vele kinderen zitten wereldwijd in deze situatie, omdat ze hun ouders verloren zijn of omdat hun ouders niet in staat zijn om hun kinderen te geven wat ze nodig hebben. Te gast is onder anderen zanger Jan Smit. Hij zet zich als ambassadeur van SOS Kinderdorpen al 20 jaar in voor deze kinderen.

Geen kind mag alleen opgroeien! Toch zijn er wereldwijd veel kinderen zonder veilig thuis in een liefdevolle familie, terwijl juist dát de enige goede basis is voor de ontwikkeling van een kind. Geef kinderen een thuis. Steun SOS Kinderdorpen. Bel 0800 – 1322 (gratis) of word donateur via de website van SOS Kinderdorpen

Een veilig thuis

Eén van de ambassadeurs van SOS Kinderdorpen is Jan Smit. Wanneer hij ambassadeur wordt is hij zelf nog een kind, nu hij vader is van 3 kinderen weet hij als geen ander hoe belangrijk het is voor een kind om een veilig thuis te hebben binnen een liefdevolle familie. “Kinderen moeten gelukkig en onbezorgd kunnen opgroeien. Zo’n basis is cruciaal. De SOS kinderen die ik heb ontmoet in het buitenland, hebben het goed. Ze groeien dankzij de SOS moeders op in een veilige en liefdevolle omgeving. Die vrouwen zijn echte heldinnen”.

Grote armoede

In meerdere landen wordt Jan de afgelopen jaren ook geconfronteerd met kinderen die het nog moeten stellen zonder ouders of veilig thuis. Zoals in Ghana, waar 1 op de 10 families in grote armoede leeft en meer dan 1 miljoen kinderen een of beide ouders is verloren. In Tijd voor MAX het verhaal van Mia, een meisje van 5 jaar oud. Samen met haar zieke oma en haar zusje van 2 jaar leeft ze in grote armoede. Mia neemt noodgedwongen volwassen taken op zich die niet horen bij een kind. Ze kookt, ze wast haar zusje en helpt haar oma die moeilijk ter been is. Ook hoort u het verhaal van SOS-moeder Patience die kinderen die de zorg van hun biologische familie verloren zijn liefdevol opvangt in een kinderdorp. Hierdoor kunnen deze kinderen weer onbezorgd opgroeien en heeft hun leven een totaal andere wending gekregen.

SOS familie

Het verschil wat SOS Kinderdorpen maakt voor kinderen komt duidelijk naar voren uit het verhaal van Yita. Ook zij is aanwezig in de Tijd voor MAX-studio. Yita groeit op in een kinderdorp nadat ze als 7-jarig meisje haar moeder verliest. Ze wordt hier warm opgevangen en groeit op in een liefdevolle SOS familie. Ze vertelt over hoe dit haar leven ingrijpend heeft veranderd.

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zorgt er al meer dan 70 jaar voor dat kinderen over de hele wereld in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp.

In Tijd voor MAX zijn op dinsdag 8 april 2019 om 17.10 uur op NPO 1 onder anderen zanger Jan Smit en presentatrice Kim-Lian van der Meij. Zij zetten zich als ambassadeurs van SOS Kinderdorpen al jaren in voor deze kinderen.

Geen kind mag alleen opgroeien! Toch zijn er wereldwijd veel kinderen zonder veilig thuis in een liefdevolle familie, terwijl juist dát de enige goede basis is voor de ontwikkeling van een kind. Geef kinderen een thuis. Steun SOS Kinderdorpen. Bel 0800 – 1322 (gratis) of word donateur via de website van SOS Kinderdorpen

(De uitzending van Tijd voor MAX wordt mede mogelijk gemaakt door SOS Kinderdorpen)

Geef een reactie