Durf hulp te vragen

Durf om hulp te vragen

Nederland is in de ban van het winterse weer. Het levert veel plezier op, maar het is ook oppassen geblazen. Of u nu de weg op moet, met de fiets eropuit of te voet, het kan glad zijn. En die gladheid is voor veel ouderen een reden om de deur niet uit te gaan. Ze zijn bang om te vallen. Daar moet verandering in komen vindt Gouden Dagen-directeur Jan Romme. “Ouderen moeten om hulp durven vragen.”

Moeilijk hulp vragen

Koning Winter heeft al aardig van zich laten horen, met alle gevolgen van dien. Nu het buiten glad is zitten ouderen massaal aan huis gekluisterd. “We hebben nu een voorproefje gehad van de winter met gladheid op stoepen en drastische sneeuwvallen. Wij zien dat dat mensen de deur niet meer uit kunnen. En dan staan we nog maar aan de vooravond van de winter, want die is nog maar net begonnen”, aldus Jan Romme.  De drempel om familie, vrienden en buren om hulp te vragen is hoog bij de huidige generatie 75-plussers. “Deze mensen zijn altijd zelfstandig geweest. Ze moeten nu leren om hulp te vragen.”

Vraag om hulp, bied hulp

Gouden Dagen zet zich in voor ouderen, vooral voor de thuiswonende ouderen. Zij zien en horen dat ouderen het moeilijk vinden om hulp te vragen. Ze vinden het moeilijk om te erkennen dat ze hulp nodig hebben en dreigen daardoor geïsoleerd te raken. Maar de Gouden Dagen roept niet alleen ouderen op hulp te vragen, zij roepen alle Nederlanders op om een keer bij de oude buurman of buurvrouw aan te bellen. Vraag of zij hulp kunnen gebruiken of neem even de tijd voor een praatje. “Laten we ze niet vergeten en hulp bieden waar nodig. Het is een kleine moeite om de stoep ijsvrij te maken.

(Bron: ANP)

Geef een reactie