De gulden middenweg

De gulden middenweg

De vierde aflevering van discussieprogramma Hollandse Zaken gaat het over hoe de discussie over integratie en racisme wordt gegijzeld door politiek correct links en stevig incorrect rechts. Er lijkt niets tussen te zitten.

Vreemdelingenhaat

Je vindt dat premier Rutte en minister Blok vreemdelingenhaat voeden en dat Nederland racistischer wordt. Of je hoort bij de andere kant: je vindt de integratie totáál mislukt, bent tegen hoofddoeken en het toelaten van vluchtelingen. Beide kanten ontberen zelfspot, relativering en kalmte. En heb je voorzichtige kritiek op een van beide standpunten, dan ben je gelijk afgeschreven en deug je niet.

Oproep

Dinsdag 24 juli 2018 roept een groep prominente Nederlanders, onder wie politica Sylvana Simons en geschiedschrijver Geert Mak politici op ‘te stoppen met het voeden van xenofobie en racisme’.  Als vanzelfsprekend stroomden daarna de negatieve reacties van beide kanten de wereld in.

Hollandse Zaken is te zien op donderdag 26 juli 2018, live om 21.10 uur op NPO 2.

Geef een reactie

Reactie

  oosterwijck says:

  De integratie van vreemdelingen (in het bijzonder moslims) is totaal mislukt, omdat de regering te slap is geweest met eisen stellen aan vreemdelingen binnen onze waarden en normen en het pamperen van moskeeen bouwen. Deze slappe houding dateert van ver voor het vluchtelingenprobleem, nog uit de tijd van de gastarbeiders. Wie daar iets van vond, werd weggezet als discriminator.

  Nu het te laat is, probeert de VVD de bevolking aan te zetten tot vreemdelingenhaat, om vanuit de bevolking hun afwijzend beleid te rechtvaardigen.

  Wat betreft de vluchtelingenproblematiek, uit Syrie, heeft Europa en Amerika een te slappe houding aangenomen, om de gemoederen te bedaren, uit angst voor Rusland. De oorlog in Syrie is een gevolg van de achterbakse overeenkomst tussen Frankrijk en Engeland, in 1918, waarbij het mandaatgebied in het midden-oosten werd verdeeld en Turkije werd verjaagd. Van die achterbakse houding is ook de genocide op de Armeniers een gevolg geweest. En ook de illegale Staat Israel is daarvan een gevolg geweest. De Britten (die failliet waren na 1918) wilde van de Joden af en hebben in ruil voor vele miljarden, van de Rotschildbank, de Staat Palestina verkwanseld, om daar de joden te kunnen dumpen, die al vanaf 1890, kolonisten (met subsidie) naar Palestina stuurden, om daar grond aan te kopen, waar later de kiboetsen op werden gevestigd. Vanaf 1918 tot nu toe is er oorlog en geweld geweest met vele miljoenen doden, door de achterbakse overeenkomst van Frankrijk en Engeland

  Wat betreft de vluchtelingen uit Afrika is de oplossing nog makkelijker. Maak een sociaal stelsel in Afrika, waaruit alle afrikanen een bijstandsuitkering ontvangen van bijv. €50 per maand. Dat bedrag kan voor een deel betaald worden uit alle ontwikkelingspotjes die nu naar Afrika gaan en in verkeerde zakken verdwijnen. Dan is het probleem opgelost en zijn er minder kosten als nu gemaakt worden om ze allemaal tegen te houden.

  Maar de westerse regeringen hebben veel meer baat bij vele miljoenen doden, als met een eerlijke samenleving voor iedereen.