zoete sushi

Zoete sushi van Robèrt van Beckhoven

Sushi is een heerlijk, hartig Japans gerecht, maar Robèrt van Beckhoven geeft er zijn eigen draai aan en maakt een zoete sushi met dessertrijst en chocola in plaats van zeewier.

Ingrediënten voor 30 stuks zoete sushi van 25 á 30 gram:

Voor de rijst:

  • 500 gram melk
  • 100 gram dessertrijst
  • een half vanillestokje

Voor de banketbakkersroom:

  • 150 gram melk
  • 15 gram suiker
  • 15 gram custardpoeder

Verder nodig:

  • 75 gram ei (dit is ongeveer 1,5 ei)
  • 8 gram custardpoeder

Voor de afwerking:

  • Chocolade naar keuze, om te smelten en de zijkanten van de zoete sushi in te dippen
  • Confituur en / of vers fruit als decoratie

Extra nodig:zoete sushi matje

  • Ovenmatje met uitsparingen of muffinvorm.
  • Eventueel een spuit om de confituur mee aan te brengen.

Bereidingswijze zoete sushi:

Kook de dessertrijst met de melk en het vanillestokje volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de banketbakkersroom door de melk, suiker en custardpoeder te koken.

Meng de rijst en de banketbakkersroom vervolgens met het ei en de custardpoeder. Verdeel dit mengsel over het ovenmatje. Elke portie moet zo’n 4 centimeter in diameter zijn en 2 centimeter dik. Laat dit 15 minuten garen in een oven op 160 graden.

Laat de zoete sushi afkoelen en los ze daarna van de ovenmat. Om ze goed stevig te laten worden, kunt u ze iets laten aanvriezen in de vriezer. Smelt ondertussen chocolade naar keuze en dip de zoete sushi rondom erin. Breng (eventueel met een spuit) confituur aan en eventueel fruit ter decoratie.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina. 

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto’s Omroep MAX)

Geef een reactie