Zalmtartaar van Bart van Olphen.

Zalmtartaar van Bart van Olphen

Bart van Olphen is een duurzaam visexpert. Hij zoekt altijd naar manieren om op een duurzame manier te vissen en producten te vinden. Bart net terug uit Kvarøy, een klein en afgelegen eiland op de poolcirkel (in Noord Noorwegen). Daar heeft hij een familie ontmoet die een duurzame zalmboerderij hebben. En daarom deelt hij nu het recept voor zalmtartaar!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 4 cornichons, in kleine blokjes (een soort augurk)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 bosui, fijngesneden
  • 4 takjes peterselie, blaadjes fijngehakt
  • 120 gram verse zalmfilet
  • 60 gram gerookte zalm
  • Paar blaadjes sla
  • 4 theelepels olijfolie
  • Paar druppels tabasco
  • 2 eidooiers
  • zout en peper

Bereiding zalmtartaar

Meng in een kom de sjalot, cornichons, kappertjes, bosui en peterselie. Snijd de zalm in blokjes van een halve centimeter en voeg ze toe aan het mengsel. Doe hetzelfde met de gerookte zalm. Breng de tartaar op smaak met olijfolie, een paar druppels tabasco en zout en peper. Roer dit goed door de tartaar.

Serveer de zalmtartaar op een paar met olijfolie aangemaakte blaadjes sla. Serveer de zalmtartaar met een eidooier en lekker geroosterd brood. Eetsmakelijk!

Meer recepten?

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron en foto: Bart van Olphen)

Geef een reactie