Duur 12:44
Gepubliceerd op 11 oktober 2017

Zalmkoekjes met gewokte broccoli

De wok is een ideale pan om in te roerbakken. Omdat dit in de wok gebeurt, wordt roerbakken ook vaak wokken genoemd. De wok is Kantonees voor pan. Het is doorgaans een diepere en vrij dunne pan. Doordat de wanden niet te dik zijn wordt de pan snel heet en gaart het eten snel. De combinatie van de diepte van de pan en dat het eten zo snel heet wordt, zorgt voor de typische ‘wok smaak’. Mounir gebruikt de wok voor het bereiden van de broccoli en maakt er zalmkoekjes bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

 • 200 gram kruimige aardappels
 • 1 blik zalm (a 180 gram)
 • 1 bosui
 • 1 ei
 • peper, zout
 • olijfolie
 • 120 gram meergranenrijst
 • 500 gram broccoli
 • 1 eetlepel hoisinsaus 

Extra nodig:

 • Wok

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stamp fijn. Voeg de zalm en de olie uit blik toe en meng met een vorm goed door de gestampte aardappels. Snijd de bosui in reepjes en voeg toe. Breek het ei boven de kom meng alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Vorm balletjes van het mengsel en druk plat. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in circa 7 minuten om en om goudbruin.

Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de roosjes van de broccoli en halveer ze. Schil de stronk en snijd de stronk in kleine blokjes. Verhit een scheut olie in een wok. Roerbak de broccoli in circa 5 minuten. Voeg de hoisinsaus toe en warm goed door.

Verdeel de rijst over borden. Schep er de gewokte broccoli op en leg de viskoekjes ernaast. Garneer met nog wat fijngesneden bosui.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Reacties (4)

  Lieque says:

  Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook………
  WAAROM???

   Lieque says:

   Ach, ja, natuurlijk…… … heb net de video bekeken…..suf van mij…..
   Vast heel lekker.

  Nuijs says:

  Bij Mounir is alles mooi en hij doet alles mooi en in kleine beetjes. Mooi snijden, mooi bakken, mooi even roeren, klein beetje schillen (?), mooie tijd (?), mooi vormen, mooi nagaren, mooie viskoekjes ook al zien die er niet uit en vallen volledig uit elkaar maar dat noemen we dan luchtig van binnen. En dan met de mooie volkorenrijst waar niks mee of over gedaan wordt, gewoon lekker kale, droge rijst eten met gebakken aardappelpuree. Top!

  Kunnen jullie Mounir ook eens vragen of hij rijstkorrels eet of stukjes rijst?
  Oh en het is niet “die brocolliroosje”…

  tofra01 says:

  waarom vertellen zo nooit de calorieën erbij?

Bekijk ook

Meer