Duur 12:54
Gepubliceerd op 17 november 2017

Gremolata-zalm en papillotte met haricots verts

Gremolata is een klassiek Italiaans recept. Het is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie. Het heeft een frisse smaak en is heerlijk bij vis, groenten en stoofgerechten. Sandra serveert de gremolata bij zalm en doet er harico verts bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 0,25 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 300 gram zalm
  • 1 kleine courgette (of een halve grote)
  • 250 gram haricots verts

Extra nodig:

  • bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Pel de knoflook. Hak de peterselie en knoflook fijn. Rasp de citroen en meng alles met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de zalm in 2 stukken en besmeer met de helft van het peterseliemengsel. Bestrijk 2 stukken bakpapier met olijfolie. Snijd de courgette in plakjes en verdeel over de 2 stukken folie. Leg hier de zalm op. Vouw het bakpapier dicht tot een pakketje en stoom circa 20 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de haricots verts circa 5 minuten beetgaar. Giet af. Voeg de rest van het peterseliemengsel toe aan de haricots verts.
Giet de aardappels af en stoom droog. Voeg een beetje olijfolie toe en stamp met de pureestamper tot puree.

Verdeel de puree en haricots verts over borden. Leg er een zalmpakketje naast.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer