Vlaflip 2.0 van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 21 februari 2025
De vlaflip, wie kent hem niet? Vanillevla met limonadesiroop en yoghurt. Een toetje wat in menig huishouden wel een keer op tafel heeft gestaan. Robèrt van Beckhoven maakt er nu een 2.0 versie van.
Ingrediënten, voor 4 personen
Crème brûlée anglaise
- 150 gram melk
- 150 gram slagroom
- 75 gram eidooiers
- 45 gram suiker
- 0,3 vanillestokje
- 2 blaadjes gelatine
Verder nodig
- Griekse yoghurt
- Slagroom
- Eetbare bloemen
- Sinaasappel marmelade
Bereiding vlaflip 2.0
Maak eerst de crème brûlée anglaise. Dit is eigenlijk een vanillemousse met als basis crème brûlée. Breng de melk, slagroom, suiker en het vanillestokje in een pannetje aan de kook. Voeg dan de eidooiers erbij en laat koken op 70 graden.
Week de gelatineblaadjes in water tot ze zacht zijn. Meng dit door de crème anglaise. Giet in een vormpje en laat opstijven.
Meng de Griekse yoghurt en slagroom naar smaak door elkaar. Kies dus zelf de hoeveelheden uit. Het geheel moet iets steviger zijn, zodat u het op kunt spuiten. Doe het mengsel in een spuitzak.
Pak een dessertbord erbij en leg de opgestijfde crème brûlée anglaise hierop. Spuit daar de yoghurtslagroom op. Maak af met eetbare bloemen en wat sinaasappel marmelade.
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter inspiratie: Shutterstock)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ik ben 82, maar heb nog steeds mooie herinneringen aan de vanille vla van mijn moeder. Bijna zoals de vla van van Beckhoven maar ipv gelatine, maizena of custard. En hij wordt heet gehouden. Op een bord wordt dan een beschuit gelegd dat tamelijk dik met een lekkere jam wordt bestreken. Giet er de hete vanillevla overheen en klaar om te smullen.
Ik deed dit uit nostalgie een nog keer, maar alle kinderen, kleinkinderen en aanhang zijn er inmiddels gek op.