Vakantietaart van Robèrt van Beckhoven

Het maken van deze vakantietaart is nogal een werk, dus ook ideaal om in de vakantie te maken. Het bevat maar liefst 3 soorten beslag. Robèrt vult de taart met fruit. Om zeker te zijn dat de bodem niet te vroeg omhoog komt tijdens het bakken, kunt hem ook eerst blind bakken en later met fruit en al in de oven doen.

Ingrediënten:

Voor het hardewenerdeeg:

  • 160 gram boter
  • 80 gram basterdsuiker
  • ½ ei, losgeklopt
  • 240 gram Zeeuwse bloem, gezeefd
  • 2 gram bakpoeder, gezeefd
  • 5 gram citroenrasp

Voor de frangipane:

  • 200 gram amandelspijs
  • 55 gram boter
  • 60 gram ei
  • 5 gram citroenrasp

Voor het cakebeslag:

  • 100 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram ei, losgeklopt
  • 100 gram bloem, gezeefd

Voor de kruimels:

  • 100 gram suiker
  • 200 gram koude boter, in blokjes
  • 300 gram bloem
  • snuf zout

Amarena kersen naar smaak in stukjes

Extra nodig:

  • taartvorm van ca. 20 cm Ø, ingevet
  • plasticfolie
  • deegroller
  • 2 spuitzakken
  • zeefje

Bereidingswijze:

Meng voor het hardewenerdeeg de boter met de suiker en het ei. Voeg de bloem, het bakpoeder en de citroenrasp toe en kneed alles kort tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30-60 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 millimeter dik en bekleed hiermee de taartvorm.

Meng voor de frangipane de amandelspijs, boter, ei en citroenrasp goed door elkaar. Spuit met een spuitzak een laagje frangipane op de taartbodem. Bedek de frangipane naar smaak met amarena kersen (niet te zuinig, maak het lekker!).

Klop voor het cakebeslag de boter met de suiker tot een bleke massa. Voeg de eieren en daarna de bloem toe en draai tot een luchtig beslag. Spuit met een spuitzak een laag cakebeslag op de vulling.

Meng voor de kruimellaag de suiker en de boter door elkaar. Voeg de bloem en het zout toe en wrijf alle ingrediënten met de vingertoppen tot grove kruimels. Bestrooi de taart hiermee.

Bak de taart ongeveer 30 minuten op 180 ⁰C, of tot hij goudbruin en gaar is. Laat afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reactie

    Snoepertje says:

    Hallo
    Ik heb hem gemaakt, de buitenkant en bovenkant prima maar cakebeslag lijkt niet gaar. Wat heb ik fout gedaan !?
    Ook was het mier zoet.
    Verder wel leuk om te maken