Tofoetje

Tofoetje van Enzo Pérès-Labourdette

De winnaar van Heel Holland Bakt is… Enzo Pérès-Labourdette! Enzo wist in de finale de jury wederom te imponeren met zijn voornamelijk vegan-baksels. Voor Robèrt en Janny een ware inspiratiebron die Enzo prezen om zijn lef en het uitproberen van nieuwe technieken. In Tijd voor MAX maakt hij een tofoetje, een toetje van 2 soorten mousse.

Ook Zeinab en Tom kwamen langs in Tijd voor MAX om iets lekkers te maken. Zeineb maakte Liefdes cakejes en Tom Millefeuille gebakjes.

Ingrediënten:

Van de bramenmousse:

  • 250 gram bramenpuree
  • 2 gram agar agar
  • 30 gram suiker
  • 30 gram bramen likeur

Van de chocolademousse:

  • 375 gram pure chocolade (54,4 procent)
  • 600 gram zijden tofu
  • 150 milliliter plantaardige slagroom
  • 30 gram poedersuiker
  • rasp van 1,5 limoenen
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Van de bramenmousse:

Breng de bramenpuree, agar agar en suiker aan de kook. Laat een minuutje inkoken. Zet in de koeling en laat opstijven.
Voeg de likeur toe en maal met de staafmixer tot een mooie mousse. Vul de bodem van de kommetjes met een beetje bramenmousse.

Van de chocolademousse:

Smelt de chocolade au bain-marie. Maal in een blender de overige ingrediënten. Voeg de gesmolten chocolade toe en blend goed door elkaar.

Doe de chocolademousse over de bramenmousse en het tofoetje is klaar. Serveer met een toefje plantaardige slagroom en/of vers fruit.

(Bron: Enzo Pérès-Labourdette. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie