Liefdescakejes

Liefdes cakejes van Zeinab

Waar Zeinab Alhashime het meest van heeft genoten tijdens het Heel Holland Bakt-avontuur? Van de spektakelstukken. Lekker uitdagend en groots uitpakken. “Het vraagt veel van je creativiteit in het algemeen en daar hou ik van. Ik weet nog wel dat ik de allereerste spektakel opdracht maakte, die jurk van Madeleines!” In Tijd voor MAX maakt ze liefdes cakejes. 

Ingrediënten:

Voor de red velvet cake:

  • 125 gram roomboter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 40 gram zonnebloemolie
  • 2,5 eieren, kamertemperatuur
  • 1 eetlepel vanille aroma (Dawn)
  • 1 theelepel rode kleurstof (Wilton red red, 28 gram per potje)
  • 250 gram bloem
  • 50 gram maïzena
  • 10 gram cacao poeder
  • 3/4 theelepel zout
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 250 milliliter karnemelk, kamertemperatuur

Voor de roomkaas mousse:

  • 300 gram roomkaas, koud
  • 275 gram slagroom, koud
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille aroma

Voor de bosvruchtenjam:

  • 150 gram bosvruchten (diepvries)
  • 60 gram geleisuiker speciaal

Voor de decoratie:

  • Bramen, frambozen, blauwe bessen, aardbeien

Bereidingswijze:

Van de red velvet cake:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
  • Klop de roomboter, suiker en zonnebloemolie romig in de mixer op hoge snelheid, doe dit zeker 8-10 minuten.
  • Zet de mixer uit en schraap de zijkanten van de kom schoon.
  • Zet de mixer aan op lage snelheid en voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg de vanille aroma en de rode kleurstof toe en mix kort.
  • Zeef de bloem, maïzena, cacao poeder, zout en baking soda en voeg in delen toe aan het beslag, wissel af met de karnemelk.
  • Voeg de witte azijn toe aan het laatste beetje karnemelk en mix het beslag nog kort door. Zodra alle bloem is opgenomen is het goed.
  • Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakvorm van ongeveer 20×30 cm en bak in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm op een taartrooster.
  • Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.

Van de bosvruchtenjam:

  • Kook de bosvruchten met de geleisuiker voor een paar minuten.
  • Zeef de jam en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Van de roomkaas mousse:

  • Klop de roomkaas samen met de kristalsuiker tot een glad geheel.
  • Klop de slagroom er gelijkmatig doorheen.
  • Voeg de vanille toe en mix nog even kort door.
  • Zet koud tot gebruik.

De opbouw:

  • Snijd de red velvet cake door midden.
  • Smeer de onderste plak in met een laagje bosvruchten jam.
  • Verdeel de helft van de mousse op de met jam bestreken cake en leg de andere plak cake hierop.
  • Verdeel de andere helft van de mousse op de bovenkant van de red velvet taart en laat opstijven in de koelkast voor 1-2 uur.
  • Haal de red velvet taart uit de koelkast en snijd in kleine stukjes van bijvoorbeeld 3×3 cm.
  • Versier met het verse fruit.

(Bron: Zeinab. Foto ter illustratie: Shutterstock) 

Geef een reactie