tartiflette

Tartiflette van Janny van der Heijden

Reblochon is een rauwmelkse kaas uit de Haute Savoie. Reblocher betekent opnieuw melken. Boeren moesten vroeger een deel van hun melk afstaan aan de eigenaar van de weide. Als deze melk was opgehaald, molken de boeren de koeien opnieuw en maakten van deze melk kaas voor eigen gebruik. Deze tartiflette is volgens Janny stevig genoeg om zelfs  de koude winter in de alpen te trotseren.

Ingrediënten:

  • 1 Reblochon kaas
  • 200 gram spekblokjes
  • 2 uien
  • 1 kilo aardappels
  • 100 milliliter witte wijn
  • nootmuskaat

Bereidingswijze:

Bak de spekjes uit in een grote koekenpan. Pel intussen de uien en snijd ze in plakken. Voeg de uiringen bij de spekjes en laat de uienringen zachtjes kleuren. Schil de aardappels en snijd ze in plakken. Voeg ze bij de uien en spekjes en laat ze al omscheppend bakken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schenk de witte wijn bij de aardappelen en kruid met nootmuskaat. Halveer de Reblochon en snijd 1 helft in mooie plakken en snijd de andere helft in blokjes. Meng de blokjes door de aardappelen en schep alles in een ovenschaal. Leg bovenop de plakken Reblochon en zet de ovenschaal in de oven om te kleuren. Lekker met een grote groene salade.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie

Reactie

    Cesaria says:

    Hallo,

    Zeer lekker gerecht, staat bij ons regelmatig op het menu.
    Zeker op koude dagen!

    Césaria