Stoofpotje van Tooske Ragas

Tooske is van huis uit niet echt een culinair type. Toch wil ze elke avond iets lekkers op tafel zetten. Om daarin ook nog genoeg te variëren heeft zij haar vrienden en vriendinnen gevraagd wat hun succesrecepten zijn. In haar kookboek Appeltje, eitje! heeft ze deze en haar eigen succesrecepten verzameld. In Tijd voor MAX maakt Tooske een stoofpotje met zeevruchten.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 450 gram zeevruchten (vers of diepvries)
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 6 wortels
  • 450 gram krieltjes
  • 1 bosje peterselie
  • olijfolie
  • visbouillonblokje voor 0,5 liter
  • 125 milliliter slag- of kookroom

Bereidingswijze:

Gebruikt u bevroren zeevruchten? Zet ze dan in gesloten verpakking in een pan, laat er lauwwarm water bij lopen tot ze onderstaan en laat ontdooien.

Snipper de uit en snijd de preien in ringen. Snijd de wortels in plakjes. Schil de krieltjes en snijd ze doormidden. Hak de peterselie.

Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en prei. Voeg de wortels toe en bak even mee. Voeg de zeevruchten toe en verkruimel het visbouillonblokje boven de pan. Gier er 500 milliliter  koken water en de slagroom bij. Verhit goed door, laat stoven tot de wortel gaar is en de diepvrieszeevruchten helemaal ontdooid zijn en warm van binnen.

Bak intussen de krieltjes in ongeveer 4 eetlepels olijfolie rondom goudbruin. Serveer het stoofpotje met de gebakken krieltjes. Bestrooi met gehakte peterselie.

(Bron: Appeltje, eitje! / Tooske Ragas)

Geef een reactie