krieltjes en camembert

Krieltjes met camembertfondue van Janny

Een heerlijk recept voor een gezellige pakjesavond. Let wel op dat de camembert alleen maar kan worden verhit in een ‘spanen’ doosje. Dus niet in een kartonnen doosje en vergeet ook niet om het plastic of folie te verwijderen indien dat rond de camembert gewikkeld is. Een recept lekker met krieltjes, maar ook met brood om te dippen.

Ingrediënten:

  • 500 gram kleine krielaardappeltjes in de schil
  • olijfolie
  • zeezout
  • peper uit de molen
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 2 (spanen) doosjes met camembert

extra nodig : aluminiumfolie

Bereiding:

Borstel de krieltjes onder stromend water af en kook ze enkele minuten voor in een laagje water. Giet ze af en laat ze uitdampen. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.  Doe de krieltjes in een braadslede of ovenvaste schaal en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met zeezout en peper uit de molen. Neem tijm en rozemarijnnaaldjes van de takjes en strooi over de aardappel. Zet de schaal in de oven en laat de krieltjes gaar en goudbruin kleuren in ongeveer 20-25 minuten.

Neem de camembert uit het doosjes, verwijder folie of plastic van de kaas en leg de kaas terug in het doosje. Pak het doosje in aluminiumfolie in en ‘bak’ de kaas op het rooster ongeveer 10 minuten mee. Verwijder folie en deksel van de camembert. Snijd de kaas kruislings in en dip de aardappeltjes telkens in de kaas.

Wat ook lekker is:

  • Snijd de kaas tevoren kruislings in en bedruppel met wat kirsch, eau de vie of brandy. Bak daarna in de oven zoals hierboven beschreven. Lekker ook met brood.
  • Snijd de camembert  ongeveer 3 keer in en bestrooi de bovenkant met wat gehakte pistache en amandelen of hazelnoten en bedruppel met honing Schuif voor 10-15 minuten in de oven.
  • Bak wat gemengde paddenstoelen  en leg deze op de warme camembert uit de oven. Bedruppel met truffelolie.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie