Samba mousse: 3 kleuren chocolademousse in een glaasje van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 14 november 2025
Robèrt van Beckhoven maakt in Tijd voor MAX 3 kleuren chocolademousse in een glaasje. In de bakkerswereld worden deze 3 kleuren samen samba genoemd. U kunt op die manier een taart maken. Maar Robèrt maakt het deze keer in een glaasje.
Ingrediënten
- 80 gram eidooiers
- 60 gram kristalsuiker
- 60 gram water
- 50 gram pure chocolade
- 50 gram melk chocolade
- 50 gram witte chocolade
- 450 gram slagroom
Bereiding chocolademousse
Smelt de 3 soorten chocolade los van elkaar au bain-marie.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en zet in de koelkast tot gebruik.
Klop de eidooiers op in de keukenmachine. Breng ondertussen het water met de suiker aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken, tot ongeveer 110 graden. Gebruik hiervoor een kookthermometer. Voeg terwijl de machine blijft draaien het suikerwater toe aan de opgeklopte eidooiers. En laat het mengsel net zo lang kloppen tot het mengsel kamertemperatuur heeft bereikt.
Verdeel het mengsel in drie schalen. Spatel met de hand de 3 soorten gesmolten chocolade per schaal erdoorheen. Dus maak een schaal met witte chocolade, een schaal met melk chocolade en een schaal met pure chocolade. Verdeel daarna de slagroom over de 3 schalen en spatel erdoor.
Pak glaasjes erbij. Doe eerst een beetje pure chocolademousse in het glaasje. Verdeel daar de witte chocolademousse over en eindig met de melk chocolademousse. Maak eventueel af met een extra chocolaatje bovenop.
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: redactie Tijd voor MAX)



