Gesmolten chocolade, bijvoorbeeld voor een roomchocoladestaaf.

Roomchocoladestaaf voor Moederdag van Robèrt van Beckhoven

Liefde gaat door de maag, dus maak deze heerlijke roomchocoladestaaf voor Moederdag! Garneer met wat ze lekker vindt en spuit het in een vorm naar keuze.

Ingrediënten

  • 500 gram chocolade
  • 125 gram boter (op smaak gebracht met wat hazelnoot pasta, bijvoorbeeld 85 gram boter en 40 gram chocopasta)

Extra nodig

  • Keukenthermometer
  • 2 pannen of een au bain-marie set
  • Spuitzak
  • Een steen van marmer of graniet (tip: koel de steen even in de vriezer voor u begint)
  • Eventueel 2 plamuurmessen

Bereiding roomchocoladestaaf

Breng de boter op smaak met de hazelnootpasta. Smelt daarna de chocolade au bain-marie. (Hier leest u hoe u dat doet.) Tempereer de chocolade als volgt. Koel twee derde ervan op de steen tot de chocolade ‘koud’ aanvoelt. Houd de massa constant in beweging, bijvoorbeeld met 2 plamuurmessen. Voeg de massa toe aan de rest van de gesmolten chocolade in de kom, als de chocolade voldoende is afgekoeld. Roer dit heel rustig door om te voorkomen dat er luchtbelletjes ontstaan. Als u het goed heeft gedaan, heeft de chocolade nu een temperatuur van ongeveer 32 graden (pure chocolade) of 31 graden (melkchocolade).

Roer de boter goed door de chocolade. Vul een spuitzak met de roomchocolade en maak een opgespoten staaf of andere vorm die u wenst. Laat goed uitharden.

Verpak in een mooi doosje en geef cadeau met Moederdag!

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie