Bitterkoekjes van Robèrt

Petite crème bitterkoekjes van Robèrt van Beckhoven

In de kwart finale van Heel Holland Bakt Nog een keer moesten we helaas afscheid nemen van Hidde. Ook bij hem was de technische opdracht niet vlekkeloos verlopen. Het was ook geen eenvoudige opdracht, maar dat mag ook wel in een kwartfinale. Robèrt van Beckhoven maakt de petite crème bitterkoekjes nog een keer in Tijd voor MAX

Ingrediënten:

Voor de bitterkoekjes:

  • 100 gram bitterkoekjesspijs
  • 10 gram eiwit
Voor de botercrème:
  • 150 milliliter melk
  • 15 gram custardpoeder
  • 15 gram suiker
  • 0,50 vanillestokje
  • 180 gram zachte boter
  • 60 gram basterdsuiker
Voor de chocolade bloemetjes:
  • 200 gram witte chocolade
  • 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg een schone natte theedoek klaar.
Van de bitterkoekjes:
  • Doe de spijs in een keukenmachine en mix samen met het eiwit tot een spuitbaar deeg.
  • Doe in een spuitzak en spuit gladde bolletjes op het bakpapier.
  • Vouw een natte theedoek op, span tussen uw handen en sla hiermee op de bitterkoekjes. Hierdoor ontstaan de scheurtjes aan de bovenkant van de koekjes.
  • Bak de koekjes in ongeveer 11 minuten gaar en laat ze na baktijd afkoelen.

Van de botercrème:

  • Doe alle ingrediënten in een pan en verhit het geheel al roerend.
  • Laat zachtjes pruttelen tot het ingedikt is.
  • Laat handwarm afkoelen.
  • Draai in een keukenmachine tot een luchtige botercrème.
  • Doe in een spuitzak en leg even koud weg in de koelkast.

Van de chocolade bloemen en de opbouw:

  • Spuit met een gladde spuitmond een bolletje botercrème op ieder koekje.
  • Laat opstijven in de koelkast.
  • Smelt de chocolade in aparte pannen au bain-marie.
  • Doop de koude botercrème op de koekjes in de witte chocolade.
  • Laat hard worden.
  • Schenk de pure chocolade in een klein cornetje.
  • Maak een motiefje op de witte chocoladelaag.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / Heel Holland Bakt)

Geef een reactie