Pasteitjes van Ewan Liu

Op 5 februari 2019 wordt het Chinese Nieuwjaar gevierd. En vieren gaat natuurlijk niet zonder eten. Daarom maakt Ewan Liu van de Mancherie in Hilversum pasteitjes. Ze maakt in de studio van Tijd voor MAX een soep met kreeftenballetjes en ze heeft voor iedereen pasteitjes gemaakt. Dat recept deelt Ewan graag met ons.

Ingrediënten:

  • 200 gram spek
  • 2 bosuitjes
  • 32 pasteivellen (verkrijgbaar bij een toko)
  • zout
  • halve theelepel sesamolie
  • 1 theelepel Chinese rijstkookwijn (of medium sherry)
  • halve theelepel lichte sojasaus
  • 1 halve theelepel donkere sojasaus

Bereidingswijze:

Het spek moet fijn gehakt worden. Doe dit eventueel in een gehaktmolen/keukenmachine en anders gewoon met een mes, maar hak het heel fijn.  Snijd de bosui in stukjes van ongeveer 2 centimeter.

Meng de sesamolie, Chinese rijstkookwijn, lichte sojasaus en donkere sojasaus door de fijngehakte spekjes en voeg ook de bosuitjes toe.

Neem een pasteivel en leg op uw hand. Leg een halve eetlepel vulling op het vel en vouw tot een flensje. Herhaal deze stappen tot alle vellen gevuld zijn.

Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel slaolie. Leg alle pasteitjes in de pan. Voeg als de pan goed warm is 3 eetlepels water toe en doe de deksel op de pan. Zo stomen de pasteitjes gaar. Wacht tot het water is drooggekookt. Herhaal het deze procedure 3 keer. Bak nadat het water de laatste keer is doorgekookt de pasteitjes net zo lang tot beide kanten krokant zijn.

(Bron: Ewan Liu)