Duur 02:42
Gepubliceerd op 26 mei 2020

Passieblokjes met kokos van Robèrt van Beckhoven

Wie op een mooie zonnige dag iets lekkers op tafel wil zetten, maakt een goede sier met deze passieblokjes met kokos. Of zoals Robèrt van Beckhoven ze noemt: fruitblokjes. Ze worden gemaakt met pectine. Gebruik daarom geen kiwi of ananas. Deze vruchten breken de werking van pectine af waardoor het niet bindt. 

Ingrediënten:

  • 250 gram passievruchtenpuree, gezeefd (schoon gewicht)
  • 65 gram pectine (= bindmiddel uit vruchten, verkrijgbaar bij bakwinkels of online)
  • 500 gram suiker
  • 10 gram vruchtenzuur
  • geraspte kokos voor de afwerking

Extra nodig:

Een plaat met opstaande rand, bekleed met bakpapier of een siliconen matje of aluminiumbakje. Dat heeft al een opstaande rand en dan heeft u gelijk de goede vorm.

Bereidingswijze:

  • Meng de passievruchtenpuree met de pectine en breng aan de kook
  • Voeg de suiker in delen toe, niet te snel, dan komt er te veel lucht bij. Laat voordat u weer een beetje suiker toevoegt alles weer koken. Als alle suiker is toegevoegd laat u alles nog 1 minuut goed doorkoken
  • Haal de pan van het vuur en voeg het vruchtenzuur toe
  • Stort de massa uit op de plaat en laat afkoelen in de koelkast (minimaal een half uur). Bestrooi de bovenkant vast met kokos
  • Los de massa uit de vorm en snijd in blokjes
  • Wentel de blokjes door de geraspte kokos

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer