Duur 03:47
Gepubliceerd op 16 juni 2020

Slagroomtruffels van Robèrt van Beckhoven

Wie iets verrassends en lekkers wil serveren, moet beslist deze slagroomtruffels van Robèrt eens proberen. Robèrt heeft nog een tip voor wie van een vleugje alcohol houdt: doen net voor u de vulling in de spuitzak doet een scheutje likeur, cointreau of amaretto, door de vulling.

Ingrediënten:

 • 250 gram zachte boter
 • 150 gram poedersuiker
 • 80 gram slagroom
 • 500 gram chocolade
 • vanillestokje
 • cacaopoeder of chocoladeschaafsel

Bereidingswijze:

Klop de boter (niet te koud anders gaat het schiften) met de poedersuiker op tot een luchtige massa in de keukenmachine. Draai de machine op halve kracht voor meer luchtigheid.

Voeg langzaam de slagroom toe terwijl de machine op een lage snelheid blijft draaien. U kunt eventueel eerst de slagroom heel licht verwarmen (40 ⁰C), dan voorzichtig erbij schenken. Snijd de vanillestokje overdwars open, schraap het merg eruit en voeg toe aan het mengsel.

Doe de vulling in een spuitzak en spuit op een siliconen matje rondjes, staafjes of bolletjes. Steek in elk bolletje een prikkertje en laat opstijven in de vriezer.

Tempereer de chocolade. Je kunt au bain-marie opwarmen en zodra het water kookt het vuur afzetten. Zo wordt de chocolade niet warmer dan 35 ⁰C. Zet de schaal met chocolade terug op de pan, zodat de chocolade niet stolt.

Neem steeds een paar truffels uit de vriezer en rol deze door de chocolade en vervolgens met behulp van houten prikkers door (gezeefd) cacaopoeder of chocoladeschaafsel.

Tip: voor als u bakpapier gebruikt

Snijd het bakpapier in 4 stukken en plak elk stuk papier met een klein beetje vulling vast aan een bakplaat waardoor het niet schuift. Omdat u het papier in stukken hebt gesneden kunt u het makkelijk in kleine porties uit de vriezer halen.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reacties (2)

  Juulkroezen says:

  Hallo
  Deze truffels lijken heel lekker ik wilde maken maar lukte niet helemaal, nu is mijn vraag welk vocht doet Robert er bij de chocolade in ?ik kon het niet horen wat er gezegt werd
  Wil ze zelf graag eens proberen te maken
  Vr,gr.Juul

   MAX Vandaag says:

   Beste Juulkroezen, bedankt voor uw reactie. Robèrt doet er wat gesmolten cacaoboter bij.

Bekijk ook

Meer