Duur 02:33
Gepubliceerd op 2 juni 2020

Kokosrotsjes van Robèrt van Beckhoven

Wie snel en eenvoudig iets lekkers bij de koffie of thee wil serveren, moet beslist eens deze kokosrotsjes of kokosmoppen maken. Als de ingrediënten op kamertemperatuur zijn, dan is het in een handomdraai gemaakt. En heeft u teveel deeg over? Haal dan de helft eraf en bewaar in de koelkast voor een later moment. Zo heeft u er 2 keer plezier van! 

Ingrediënten:

  • 250 gram fijne suiker
  • 260 gram kokosrasp
  • 175 gram ei = 3 ½ ei (doe 4 eieren in een bakje en hou een beetje achter)
  • 17,5 gram glucose (dit gebruikt u om alles zacht te houden en kristallisatie tegen te gaan)

Extra nodig:

  • een spuitzak met gekartelde mond, nummer 14

Bereidingswijze:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot de suiker is opgelost. Doe de massa in de spuitzak en spuit moppen in verband op de bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de kosmoppen in ongeveer 9 minuten gaar in de oven op 180 graden

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reacties (4)

    Jeroen bakt says:

    Hey Robèrt,

    Leuk recept!

    Ik zie in het recept 175 gram glucose staan. Maar ik zie je een flinke theelepel toevoegen.

    Hoeveel moet glucosestroop moet ik gebruiken?

    Groetjes Jeroen

      Liduin Mesken says:

      Ik heb ze gemaakt met een flinke koffielepel en ze zijn prima gelukt.

      MAX Vandaag says:

      Beste Jeroen en anderen, bedankt voor uw reacties. We hebben het voor de zekerheid nagevraagd en jullie hebben helemaal gelijk. Het moet 17,5 gram glucose zijn en niet 175 gram. Onze excuses voor het ongemak.

    Liduin Mesken says:

    Ik heb exact dezelfde vraag als Jeroen; 175 gr glucose lijkt me bovendien erg veel!

Bekijk ook

Meer