Abrikozen-kokoscarrés

Abrikozen-kokoscarrés

Wilt u extra mooie deegkruimels maken? Kneed het hardewener dan een dag van tevoren en laat overnachten in de koeling. De volgende dag is het stevig genoeg om met een grove zeef of een staande kaasrasp tot gelijkmatige crumble te verwerken. 

Ingrediënten:

Voor het hardewenerdeeg:

  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 300 gram bloem, gezeefd
  • snuf bakpoeder
  • snuf zout

Voor de kokosvulling:

  • 100 gram geraspte kokos
  • 200 gram kristalsuiker
  • 70 gram eiwit
  • 10 gram bloem

Voor de abrikozenvulling:

  • 500 gram abrikozen uit blik, uitgelekt
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 20 gram koud bindmiddel (Koud bindmiddel is verkrijgbaar de betere bakwinkels)

Extra nodig:

  • bakvorm van 20 x 20 centimeter

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. Vet, indien u een bakvorm gebruikt, de bakvorm in en bekleed de onderkant met bakpapier of vet indien u een bakkader gebruikt, het bakkader/vorm in en leg op een bakplaat met bakpapier.

Kluts het ei. Meng de boter, suiker, zout en een half geklutst eitje. Meng het bakpoeder door de bloem en voeg toe aan het botermengsel. Meng kort en hou een derde van het gekruimelde deeg apart in de koelkast. Kneed de rest van het deeg nog goed door. Rol het deeg uit tot circa 3 mm dikte en leg op de bakplaat. Steek met het kader een vierkant uit en verwijder het omliggende deeg of bekleed de bodem van de bakvorm met het deeg.

Meng voor de kokosvulling de kokos met de kristalsuiker en het eiwit tot een pasta en verwarm au-bain marie tot 60 ⁰C. Haal de pan van het vuur, voeg de bloem toe en roer goed door. Verdeel de massa over de deegbodem.

Pureer voor de abrikozenvulling de abrikozen grof. Meng de suiker met het koude bindmiddel en voeg al roerend toe aan de abrikozen. Verdeel de abrikozenmassa over de kokoslaag. Verdeel de apart gehouden deegkruimels over de abrikozenlaag.

Doe de bakvorm of bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 170 graden. Bak de crumble in circa 30-45 minuten gaar (afhankelijk van de grootte en hoogte van het gekozen kader). Laat afkoelen. Los de crumble uit de vorm, snijd in royale carrés en bestuif met poedersuiker.

Geniet ervan!

Geef een reactie