Panpoeng van Moreen Waal

Tijdens haar nachtdiensten bij de politie maakte Moreen Waal panpoeng vaak voor haar collega’s. En die waren daar maar wat blij mee. Want als ze wisten dat Moreen gekookt had, stonden ze in de rij!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram zoutvlees
  • 1 pompoen
  • zonnebloemolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1, 5 eetlepels masala
  • 2 tot 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel witte- of zwarte peper
  • 2 theelepels tuinkruidenbouillonpoeder (of 2 maggiblokjes)

Bereidingswijze:

Kook het zoutvlees 303 tot 40 minuten in een grote pan met ruim water tot het zacht is. Spoel het zoutvlees af en snijd in blokjes van 2 centimeter.

Halveer de pompoen en verwijder de schil en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in vierkante plakjes of blokjes.

Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het zoutvlees en de tomatenpuree toe. Bak 10 minuten zodat het zoutvlees een beetje krokant is. Voeg de masala toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Voeg de pompoenblokjes, de suiker en de peper toe en schep alles goed om. Voeg een flinke scheut water toe met het bouillonpoeder en laat 20 minuten stomen met het deksel op de pan. Druk de  nog harde stukjes pompoen plat met een vork en roer alles goed om.

Als de pompoen zacht is, haalt u de deksel eraf zodat het overige vocht kan verdampen. Voet de selderij toe en breng eventueel op smaak met nog wat zout of suiker.

Serveertip: dit gerecht is lekker bij rijst of roti.

(Bron: boek SuriMAM, Moreen Waal)

Geef een reactie